CHP'de o teklifle ilgili radikal karar

Da­vu­toğ­lu­’nun se­çim hü­kü­me­ti için CHP ve MHP’­li ve­kil­le­re tek­lif gö­tü­re­ce­ği açık­la­ma­sı­nı mu­ha­le­fet ‘ah­lak­sız tek­li­f’ ola­rak yo­rum­la­dı.

CHP'de o teklifle ilgili radikal karar

CHP’­de tek­li­fi ka­bul eden ve­kil der­hal ih­raç edi­le­cek ve ve­kil lis­te­si­ne alın­ma­ya­cak. MHP de ‘Gü­neş Mo­tel ah­lak­sız­lı­ğı­’ de­di­ği tek­li­fi ka­bul ede­nin çık­ma­ya­ca­ğı gö­rü­şün­de.

Baş­ba­kan Ah­met Da­vu­toğ­lu­’nun CHP ve MHP’­nin se­çim hü­kü­me­ti­ne gir­me­me ka­ra­rı­na rağ­men, CHP ve MHP mil­let­ve­kil­le­ri­ne ba­kan­lık tek­li­fi gö­tür­me ka­ra­rı ‘ah­lak­sız tek­li­f’ ola­rak yo­rum­lan­dı. CHP, ‘si­ya­si tak­tik ve par­ti­yi ka­rış­tır­ma gi­ri­şi­mi­’ ola­rak de­ğer­len­dir­di­ği tek­li­fe olum­lu ya­nıt ve­ren ve­kil­ler­le il­gi­li di­sip­lin sü­re­ci­ni der­hal baş­la­ta­cak.

KİM OL­DU­ĞU­NA BA­KIL­MAZ

Da­vu­toğ­lu­’nun ba­kan­lık tek­lif ede­ce­ği mil­let­ve­kil­le­ri ara­sın­da adı ge­çen CHP Ge­nel Sek­re­te­ri Gür­sel Te­kin, “Ta­li­mat­la­rı sa­de­ce ve sa­de­ce Kı­lıç­da­roğ­lu­’n­dan alı­rı­z” de­di. CHP kül­tü­rü­nün bu­nu as­la ka­bul et­me­ye­ce­ği­ni kay­de­den Te­kin, “CHP kül­tü­rü­nü al­mış hiç­bir si­ya­si böy­le bir tek­li­fi as­la ka­bul et­mez. Tek­li­fi ka­bul eden kim olur­sa ol­sun kim ol­du­ğu­na hiç bak­ma­dan yol­la­rı­mız ay­rı­lı­r” de­di.

Eko­no­mik tab­lo­ya dik­kat çe­ken Te­kin, Da­vu­toğ­lu­’na şu öne­ri­de bu­lun­du: “Ca­ri açık çok yük­sek. Ma­dem dı­şa­rı­dan ba­kan ara­yı­şı var. Gür­sel Te­ki­n’­i, De­niz Bay­ka­l’­ı bı­rak­sın­lar. Rı­za Sar­ra­f’­ı ba­kan yap­sın­lar. Ca­ri açı­ğı ka­pa­tıp eko­no­mik kriz­den kur­tul­muş olur­lar.”

GÖK: YOLLAR AYRILIR

CHP Grup Baş­kan­ve­ki­li Le­vent Gök de Kı­lıç­da­roğ­lu­’nun “CH­P’­de o ka­dar ka­rak­ter­siz in­san yo­k” di­ye­rek ge­rek­li ce­va­bı ver­di­ği­ni söy­le­di.  Gök, “Hiç­bir ar­ka­da­şın böy­le bir gö­re­vi ka­bul et­me onur­suz­lu­ğu gös­ter­me­ye­ce­ği çok açık. Fark­lı dav­ra­nan par­tiy­le yol­la­rı­nı ayır­ma­yı ka­fa­sı­na koy­muş­tur. Bu ka­ra­rın so­nuç­la­rı da bu yön­de olu­r” de­di.

ALTAY: BAYKAL DAHİL TEKLİFİ REDDEDERLER

Adı tek­lif gö­tü­rü­le­cek ve­kil­ler ara­sın­da yer alan CHP Grup Baş­kan­ve­ki­li En­gin Al­tay “De­niz Bay­kal da­hil kim­se bu tek­li­fi ka­bul et­mez. CHP mil­let­ve­kil­le­ri CHP kül­tü­rüy­le ye­tiş­miş­ler­dir. Böy­le bir ih­ti­mal ol­ma­ya­cak­tır, ola­ma­z” de­di.

ÖZEL: TELEFONUNU ENGELLERİZ

CHP Grup Baş­kan­ve­ki­li Öz­gür Özel, “Böy­le bir tek­lif ola­cak­sa bu­nun adı ah­lak­sız tek­lif olu­r” de­di. Özel, “Böy­le bir ah­lak­sız tek­li­fe ka­pı­la­rı­mız ka­pa­lı. Böy­le bir ah­lak­sız tek­lif için biz­le­ri ra­hat­sız ede­cek olur­sa Da­vu­toğ­lu­’nun te­le­fo­nu­nu en­gel­le­ri­z” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

VURAL: GÜNEŞ MOTEL TARZI AHLAKSIZLIK

MHP Grup Baş­kanve­ki­li Ok­tay Vu­ral, CHP ve MHP'li ve­kil­le­re ba­kan­lık tek­li­fin­de bu­lu­na­ca­ğı­nı açık­la­yan Baş­ba­kan Ah­met Da­vutoğ­lu'nu eleş­tir­di.

EKO­NO­Mİ BA­KA­NI SAR­RAF OL­SUN

Vu­ral şun­la­rı söy­le­di: “Gü­neş Mo­te­li tar­zı ah­lak­sız tek­lif­ler­le Baş­ba­kan'ın uğ­raş­ma­sı doğ­ru de­ğil. Gü­neş Mo­tel tak­tik­le­ri­ni dü­şü­ne­cek ka­dar izan­dan kop­muş, si­ya­si çü­rü­müş­lük ve ça­re­siz­lik için­de­ler. Da­vu­toğ­lu'nun böy­le bir tek­lif yap­ma­ya had­di yok­. MHP’­de böy­le bir ira­dey­le olu­şa­bi­le­cek ah­lak­sız tek­li­fe evet di­ye­bi­le­cek kim­se ol­ma­ya­cak­tır.”

Vu­ral Da­vu­toğ­lu­’na ka­bi­ne­ye al­ma­sı ge­re­ken isim­ler nok­ta­sın­da şu isim­le­ri öner­di: “E­ko­no­mi, ha­zi­ne ve me­mur ma­aş­la­rın­dan so­rum­lu dev­let Ba­ka­nı Re­za Sar­raf.

Mil­li ve üni­ter dev­le­tin yı­kı­mın­dan so­rum­lu ba­kan Be­şir Ata­lay. Ha­vuz ve iha­le ba­ka­nı Bi­na­li Yıl­dı­rım. Di­ya­net İş­le­rin­den so­rum­lu dev­let ba­ka­nı Ege­men Ba­ğış. His­ler­den ve fal­lar­dan so­rum­lu dev­let ba­ka­nı Fik­ri Işık ba­kan­lı­ğı­nı ko­ru­ma­lı.

AKDOĞAN ÖZERK BÖLGE BAKANI

Özerk böl­ge­ler­den so­rum­lu dev­let ba­ka­nı Yal­çın Ak­do­ğan. Yan­daş ak­ra­ba ve ta­alu­ka­tı tor­pil­le işe yer­leş­tir­me­den so­rum­lu dev­let ba­ka­nı Meh­met Me­ti­ner. Sab­ri Ok güm­rük­ler­den so­rum­lu ba­kan. TRT RTÜK ve san­sür­den so­rum­lu dev­let ba­ka­nı Fa­tih Sa­raç na­mı di­ğer Alo Fa­tih. Genç­lik, spor dağ­cı­lık ba­ka­nı Ce­mil Ba­yık.”


BUGÜN
<< Önceki Haber CHP'de o teklifle ilgili radikal karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER