CIA Başkanı'ndan korkutan iddia!

ABD Savunma İstihbarat Ajansı Koordinatörü Stewart, “Irak ve Suriye parçalanabilir” derken CIA Başkanı “Ortadoğu’da 10 ila 20 yıl içinde büyük değişim olacak” dedi.

CIA Başkanı'ndan korkutan iddia!

Amerikan istihbaratının tepesindeki iki isim, Irak ve Suriye’nin gelecekte bölünebileceği tahmininde bulundu. ABD Savunma İstihbarat Ajansı (DIA) Koordinatörü Korgeneral Vincent R. Stewart, topraklarının büyük bölümleri IŞİD’in elinde olan Irak ve Suriye’nin “bir daha eski hâline dönemeyecek şekilde parçalanabileceğini” söyledi.

İHTİMAL GÜÇLENİYOR

Sanayi temsilcilerinin katıldığı bir konferansta konuşan Stewart, bu ülkelerdeki savaş ve mezhepsel çatışmalara dikkat çekti.

Irak’la ilgili, Kürtler’in Irak merkezi hükümetine dönme fikri ile boğuştuğunu ancak bunu pek mümkün görmediğini ifade eden Stewart, Suriye’nin de iki ya da üçe bölünebileceğini belirtti. ABD’nin iki ülkenin de bütünlüğünü korumak yönünde bir politika izlediğini vurgulayan Stewart, “Bu senaryo ‘amaç’ değil yalnızca ‘ihtimal’. Ancak bu ihtimal giderek daha da güçleniyor” dedi.



20 YILDA DEĞİŞİM OLUR

Aynı konferansta konuşan CIA Başkanı John Brennan da Irak ve Suriye sınırlarının yerinde durduğunu ancak hükümetlerin sınırlar üzerindeki kontrolünü IŞİD’e kaptırdığını vurguladı. İki ülke halkının kendilerini ülkelerine değil, ait oldukları aşiret ya da mezheplere göre tanımladıklarını söyleyen Brennan, Ortadoğu önümüzdeki 10 ila 20 yıl içinde büyük bir değişim yaşayacak” dedi.

<< Önceki Haber CIA Başkanı'ndan korkutan iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER