Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'daki temaslarını sürdürecek. (Çimkent, Türkistan)

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Tören Salonunda kahvaltılı basın toplantısı yapacak. Ayrıca İstiklal Mahkemeleri kitaplarının tanıtımı yapılacak. (10.00-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yeni Yargı Reformu Stratejisi tanıtım toplantısına katılacak. Başbakan Davutoğlu daha sonra İstanbul'a geçip Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek törende AK Parti İstanbul milletvekili adaylarını tanıtacak. (10.30-12.30 -14.30-Ankara-İstanbul)

POLİTİKA

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, köşe yazarlarıyla kahvaltıda buluşacak, devam eden projeler hakkında bilgi verecek ve Türk Eğitim Vakfı-Hayri Tokaman Sağlık Meslek Lisesi'nin açılışına katılacak. (09.30-12.00-Bursa)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Romanya Çevre, Orman ve Su İşleri Bakanı Gratiela Leocadia Gaurilescu'yu kabul edecek. (10.00-Ankara)

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Azerbaycan Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanı Selim Müslümov ile bakanlıktaki makamında görüşecek. Bakanlar Çelik ile Müslümov ardından 8. Türkiye – Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ortak Daimi Komisyonu toplantısına başkanlık edecek. (10.30-11.30-Ankara)

- Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Ahmet Özal ile birlikte 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı ölüm yıl dönümünde kabrini ziyaret edecek. (10.00- İstanbul)

- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Intercontinental Otel'de düzenlenen '2. Eğitim Zirvesi'ne katılacak. (09.00- İstanbul)

- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Çırağan Sarayı'nda 'Takasbank Tapu Lansman ve Protokol İmza Töreni'ne katılacak. (14.00- İstanbul)

- Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkan Vekili Oktay Vural, partisinin İzmir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyecek. (11.30-İzmir)

- 'AK Parti, devletçi bir parti oldu; lideri de Tayyib Erdoğan' (Özel)
Siyasetçi-yazar İbrahim Güçlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Harp Akademileri'nde yaptığı konuşmayla hükümetin orduya yattığını savunarak, "Balyoz ve Ergenekon'da yargılanmış olan askerlerin darbe girişiminde bulundukları konusunda şüphe duymuyorum." dedi. Zaman içinde devletçi zihniyetin AK Parti'ye de egemen olmaya başladığını belirten Güçlü, "Siz devleti değiştirmediğiniz zaman, devlet bir dönem sonra sizi dönüştürüyor. Kemalist devlet, AK Parti'yi dönüştürdü; dolayısıyla AK Parti, devletçi bir parti oldu ve devlet partisine dönüştü. Lideri de Tayyib Erdoğan, özellikle buna çok teşne olan bir lider, yapısal özellikleri itibariyle." ifadelerini kullandı.

EKONOMİ

- TÜİK, 2014 Doğum İstatistiklerini ve Şubat ayı Motorlu Kara Taşıtları İstatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TOBB, Mart ayı Kurulan/Kapanan Şirket İstatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 7 Haziran seçimleri öncesinde Hollanda'da temaslarda bulunacak. (Lahey, Amsterdam)

GÜNCEL

- Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası ile ilgili Akhisar'da başlayan davanın 4. duruşması yapılacak. (10.00-Manisa)

- İspanya'da denizde boğularak hayatını kaybeden 2 öğrenci ile öğretmenin cenazeleri, Balıkesir, Gaziantep ve Kırklareli'nde toprağa verilecek. (14.00-Balıkesir-Gaziantep-Kırklareli)

- Boşa akan dereye çark kurdu, ürettiği elektrikle faturayı düşürdü (Özel)
Bursa'da bir vatandaş, evinin önünden yıllardır boşa akan dereye kurduğu mini HES ile evinin elektriğinin büyük bölümünü karşılıyor. 'Suyla dönen çark' adını verdiği sistemle 100 lira olan aylık elektrik faturasının 30 liraya kadar düştüğünü belirten 63 yaşındaki demirci ustası Alim Avcı, "Fırsat verilirse doğaya zarar vermeden daha büyük elektrik üretim sistemleri kurarım" dedi.

SPOR

- Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 27. Hafta açılış maçında Gaziantepspor ile Torku Konyaspor, Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda karşı karşıya gelecek. (20.00-Gaziantep)

- PTT 1. Lig'in 28. Hafta açılış maçında Karşıyaka ile Altınordu takımları İzmir derbisinde karşı karşıya gelecekler. (19.00)

- Euroleaga çeyrek final ikinci maçında Real Madrid ile Anadolu Efes karşı karşıya gelecek. (20.00-İspanya)

- Bursaspor'da bir futbolcu basın toplantısı düzenleyecek. (16.15-Bursa) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER