Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Tarım ve Kırsal Kalkınma Hamlesi Proje Uygulamaları Tanıtım Programı'na katılacak. (11.00 - Ankara)

- Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. (14.00 - Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, MGK hazırlık toplantısına katılacak. (12.00-Ankara)

POLİTİKA

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Tekirdağ'da, partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde konuşacak. (15.00-Tekirdağ)

-HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Mardin'de partisinin düzenlediği dayanışma yemeğine katılacak. (18.00-Mardin)

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1 Mayıs anmasına katılacak ardından Şirinevler'de esnafı ve Şirinevler Din Adamları Derneği'ni ziyaret edecek. (12.30-13.30-14.00-İstanbul)

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 'İleri teknolojiye sıçramak için nasıl bir yol haritası gerekir? İlaç sektörü örneği' konulu toplantıda konuşacak. (10.30 - Ankara)

GÜNCEL

-Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri Diyarbakır'da avukatlık mesleğinde 40'ıncı yılını dolduranlar için düzenlenecek olan programa katılacak. (15.00-Diyarbakır)

- Sendikalar, meslek örgütleri ve siyasi parti temsilcileri 1 Mayıs kutlamalarında ölenleri anmak için AKM önünde toplanarak Kazancı Yokuşu'na yürüyecek. (12.00 - İstanbul)

EKONOMİ

- TUSAŞ ve AIRBUS Şirketleri arasındaki işbirliğini genişletecek sözleşmenin imzası ve TUSAŞ üretimi ilk kuyruk dümeninin (Rudder) Airbus firmasına teslimatı töreni TUSAŞ tesislerinde gerçekleştirilecek. (15.00 - Ankara)

DÜNYA

-Güney Kıbrıs-Yunanistan-Mısır arasında üçlü zirve yapılacak. Zirveye Rum lider Nikos Anastasiadis, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi katılacak. (Güney Lefkoşa)

- Son 80 yılın en şiddetli depremiyle sarsılan Nepal'de korkunç bir yıkım yaşanıyor. Ölenlerin sayısı 4 bini aşarken, 5 bine yakın kişi de yaralandı. Gelişmelere takip ediliyor. (Katmandu)

-(ÖZEL) Türk turistler: Bize yakınlarımızın gösteremeyeceği yakınlığı gösterdiler
Nepal'i vuran deprem sonrasında başkent Katmandu'daki Meridyen Türk Okulu'na sığınan Türk turistler, burada gördüğü ilgiden övgüyle bahsetti. (Katmandu)

-Endonezya'ya 8 kilo eroin sokmaya çalışan çetenin elebaşları olarak tutuklanan Andrew Chan ve Myuran Sukumaran, bu sabah yerel saatle 3.30'da diğer 6 kişiyle birlikte kurşuna dizilerek idam edildi. Gelişmeler takip ediliyor. (Sidney-Jakarta)

SPOR

- Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Medicana Sivasspor'u konuk edecek olan Galatasaray'da bu maçın hazırlıkları devam edecek.

- Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor'a konuk olacak olan Beşiktaş, bu maçın hazırlıklarına BJK Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla devam edecek. (17.00 - İstanbul)

- Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu'nun 4. gününde 132 km'lik Fethiye-Marmaris etabı koşulacak.

- PTT 1. Lig'de 30. hafta maçlarına Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Bucaspor, Antalyaspor - Boluspor ve Adanaspor - Kayserispor karşılaşmalarıyla devam edilecek. (17.00-Gaziantep/19.00-Antalya/19.00-Adana)
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER