Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de Hükumet Sistemi Tartışmaları ve Başkanlık Modeli Sempozyumu ve Ankara Otobüs ve Minibüsçü Esnafı Toplantısı'na katılacak. (11.00/13.00 - Ankara)

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ile görüşecek. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek. (17.00/15.45/18.30 - Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, karayolları işçileriyle buluşacak. Davutoğlu, partisinin Niğde ile Aksaray mitinglerinde vatandaşlara seslenecek. (10.30/14.00 / 17.00 - Ankara/Niğde/Aksaray)

POLİTİKA
- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kamu Başdenetçiliği Kurumu İstanbul İrtibat Bürosu'nun açılış resepsiyonuna katılacak. (13.00 - İstanbul)

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar ve Uşak'ta partisinin mitinginde konuşacak. (14.00 / 17.00 - Afyonkarahisar/Uşak)

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ÖNDER Vakfı'nın Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenleyeceği İmam Hatip Okulları Kutlu Doğum Programı'na katılacak. (14.00 - İstanbul)

- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sultanbeyli'de vatandaşlarla buluşacak, Şişli'de Serbest Muhasebeci ve Yeminli Mali Müşavirler Odası'nı ziyaret edecek. (13.30/16.00 - İstanbul)

- HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP Grup Toplantı Salonu'nda Çözüm Süreci'ne dair açıklamalarda bulunacak. (11.00 - Ankara)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de partililerle buluşup bazı ziyaretlerde bulunacak. (13.30 - İzmir)

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; Ankara Cer Modern'de Batman'ın tanıtımına yönelik hazırlanan 'Uygarlıklar Kenti Batman' kültür kitapçığı tanıtımına katılacak.(16.00 - Ankara)

EKONOMİ
- Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Enflasyon Raporu 2015 II'yi basın toplantısı ile kamuoyuna açıklayacak. (10.30 - İstanbul)

- Para Politikası Kurulu Toplantı özeti (Nisan 2015) yayınlanacak.

- TÜİK, 2015 yılı 1. Çeyrek Turizm İstatistiklerini açıklayacak.

- TÜİK, Mart ayı Dış Ticaret İstatistiklerini açıklayacak.

- BDDK Mart ayı Kredi Kartı Harcamaları ile Tüketici Kredilerine ilişkin istatistikleri açıklayacak.

DÜNYA
- KKTC'de yeni seçilen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Seçim ve Halkoylaması Yasası'nın 147'nci maddesi gereğince Cumhuriyet Meclisi'nde ant içecek, daha sonra da Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenecek törenle görevi Derviş Eroğlu'ndan devralacak. (Lefkoşa )

- Son 80 yılın en şiddetli depremiyle sarsılan Nepal'de korkunç bir yıkım yaşanıyor. Ölenlerin sayısı 5 bini aştı. Gelişmeler takip ediliyor. ( Katmandu )

GÜNCEL
- Attığı tweet nedeniyle hakkında dava açılan gazeteci Sedef Kabaş'ın yargılanmasına İstanbul Adliyesi'nde başlanacak. (11.00- İstanbul)

- İçişleri Bakanlığı Mart ayı Kara Yolu Trafik Kazaları istatistiklerini açıklayacak.

SPOR
- Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray ile Medicana Sivasspor Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelecek. (20.30-İstanbul)

- Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 3 Mayıs Pazar günü deplasmanda karşılaşacakları Kasımpaşa maçı öncesi Özlüce Tesislerinde basın toplantısı yapacak. (11.00 - Bursa)

- PTT 1. Lig'de 30. Hafta maçları Samsunspor-Osmanlıspor FK ve Manisaspor-Adana Demirspor karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (17.00/19.00)

- Süper Lig'in 29. Haftasında Trabzonspor'a konuk olacak Beşiktaş'ta bu maçın hazırlıkları devam edecek. Antrenman öncesinde bir futbolcu basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. (12.00-İstanbul)

- Süper Lig ekiplerinden İstanbul Başakşehir'de Eskişehirspor maçı hazırlıkları devam edecek. Antrenman öncesinde teknik ekip ve bir oyuncu basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. (11.45-İstanbul)

- Euroleague'de 15-17 Mayıs tarihlerinde Madrid'de düzenlenecek olan Final Four'a katılmaya hak kazanan Fenerbahçe Ülker, bu organizasyon öncesinde Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da düzenlenecek medya gününde basın mensuplarıyla buluşacak. (12.30-İstanbul)

- 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 5. gününde 160 km'lik MuğlaPamukkale etabı koşulacak.

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER