Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçimlerden sonra AK Parti grubunun 258 milletvekiliyle genel merkezde bir araya gelecek. Başbakan Davutoğlu, daha sonra seçim değerlendirme toplantısına başkanlık edecek. (11.00-13.00-Ankara)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, genel merkezde TÜSİAD heyeti ve Birleşmiş Milletler Temsilcisi Kamal Malhotra ile ayrı ayrı görüşecek. (14.00-15.00-Ankara)

- MHP Genel Bakanı Devlet Bahçeli, genel merkezde TÜSİAD heyetini kabul edecek. (16.00-Ankara)

- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenecek İl Eş Başkanları toplantısına katılacak. (10.00-Ankara)

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bursa'da Halıca Mağazası'nın açılışına katılacak. (12.00-Bursa)

EKONOMİ

- TÜİK, 2014 yılı Satınalma Gücü Paritesi geçici sonuçlarını ve Nisan ayı Motorlu Kara Taşıtları verilerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TCMB, Nisan ayı Kısa Vadeli Dış borç İstatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' araştırmasının 2014 sonuçları basın toplantısı ile açıklanacak. (10.30-İstanbul)

DÜNYA

- Almanya'da Tuğçe Albayrak'ın bir Sırp genç tarafından öldürülmesiyle ilgili davada kararın açıklanması bekleniyor.

- Mısır'da askeri darbeyle devrilen seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen ön idam cezasının kesin karar duruşması yapılacak. (Kahire)

- Mısır'da Ultras futbol taraftar grubunun terör örgütü olarak kabul edilmesi talebiyle açılan davanın karar duruşmaları görülecek. (Kahire)

- Mısır'da İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii'nin de aralarında bulunduğu 457 kişinin yargılandığı 'Minya'da polis merkezi baskını' davasının duruşması yapılacak. (Kahire)

- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'yi kabul edecek. (Lefkoşa)

GÜNCEL

- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ramazan ayı ana teması olan 'Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman' etkinliğinin Başkanlık konferans salonunda tanıtım toplantısına katılacak. (10.30-Ankara)

- İstanbul Fırıncılar Odası, İstanbul Valiliği ile görüşüldükten sonra kentteki Ramazan pidesi fiyatını açıklayacak. (14.00- İstanbul)

- Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili 8'i tutuklu 45 sanıklı davanın ikinci duruşmasının ikinci celsesine, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (09.00-Manisa)

- Karaman'ın Ermenek ilçesinde 28 Ekim 2014'te meydana gelen ve 18 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin davanın ikinci duruşması, Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edilecek. (09.00-Karaman)

- Suriye'deki iç savaşın Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki yansımaları takip ediliyor. (Şanlıurfa)

- TİGEM'e bağlı Bursa Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde 66 safkan tay, ihale ile satılacak. (13.00-Bursa)

SPOR

- Türkiye Basketbol Birinci Ligi play off final serisi 4. maçında Pınar Karşıyaka ile Anadolu Efes Karşıyaka Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek. (20.00-İzmir)

- Süper Lig takımlarının transfer çalışmaları takip edilecek.

- Azerbaycan Avrupa oyunları devam ediyor. (Bakü)

- Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan dünya evine giriyor. (İstanbul) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER