Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda MGK toplantısı yapılacak, akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MGK üyelerine iftar verecek. (15.00-20.30-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Genel Merkezi'nde sırasıyla Meclis Başkan adayları Ekmeleddin İhsanoğlu ve Dengir Mir Mehmet Fırat'ı kabul edecek ardından MGK toplantısına katılacak. (12.00-12.30-15.00-Ankara)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkan adayları Ekmelettin İhsanoğlu ve Dengir Mir Mehmet Fırat'ı ayrı ayrı kabul edecek. (13.30-14.30-Ankara)

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Terörün Finansmanı ve Aklama ile Mücadelede Etkinlik AB Eşleştirme Projesi'nin Anadolu Hotels Downtown Otel'deki açılış törenine katılacak. (10.00-Ankara)

EKONOMİ

- TÜİK, Haziran ayı Ekonomik Güven Endeksini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bir araya gelecek. (Lefkoşa- Ara Bölge)

- Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 'Katar adına casusluk yaptığı' gerekçeksiyle ve El-Cezire muhabirlerinin yargılandığı davaların görülmesine devam edilecek. (Kahire)

- Tayvan'daki partide çıkan yangında 194'ü ağır 524 kişi yaralanmıştı. Gelişmeler takip ediliyor. (Taipei)

- Yunanistan'ın kreditörler ile anlaşma sağlayamaması ve sürpriz referandum kararı üzerine paniğe kapılan vatandaşların bankalara akın etmesinin ardından bankalar ve borsalar 6 iş günü kapalı. Gelişmeler takip ediliyor. (Atina)

- İsrail'in uyguladığı ablukayı yarmak için Gazze Şeridi'ne giden aktivistleri taşıyan Marianne gemisi, İsrail donanmasının yaptığı operasyonla durduruldu. (Beyrut)

GÜNCEL

- Milli Eğitim Bakanlığı; bir İngilizce sorusu iptal edildiği için yeniden hesaplanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sürecindeki Yerleştirmeye Esas Puanlarını (YEP) açıkladı. Gelişmeler takip ediliyor. (09.00-Ankara)

- Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mayıs ayında Giriş-Çıkış Yapan Yabancı ve Vatandaş İstatistiklerini açıklayacak. (11.00-Ankara)

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Sultangazi Malkoçoğlu Prestij Caddesi'nde sokak iftarına katılacak. (20.45- İstanbul)

- Gazetecilere Özgürlük Platformu, TGC binasında düzenleyeceği toplantıda, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı adına yeni kurulacak hükümete yönelik taleplerini dile getirecek. (11.00- İstanbul)

- İnsan Hakları Derneği (İHD), Tuzla'da yıkımı devam eden Ermeni yetimhanesi Kamp Armen için Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu nezdinde yapacağı girişimlere ilişkin basın açıklaması düzenleyecek. (13.00- İstanbul)

- Suriye'deki iç savaşın Türkiye'ye yansımaları takip ediliyor.

SPOR

- Fenerbahçe'de, yeni sezon hazırlıklarına Can Bartu Tesisleri'nde yapılacak çift antrenmanla devam edecek. (10.00-17.30-İstanbul)

- Süper Lig takımlarının transfer çalışmaları takip edilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER