Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. Davutoğlu, akşam da AK Parti genel merkezinde MYK toplantısına katılacak. (13.00-14.00-19.00-Ankara)

POLİTİKA

- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevşehir, Aksaray ve Niğde'de ziyaretlerde bulunacak. (12.00-17.00-Nevşehir-Aksaray-Niğde)

- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Suruç'taki terör saldırısında yaralanarak tedavi altına alınan Çağla Seven'i Çapa Tıp Fakültesi'nde, Güneş Erzurumluoğlu'nu Göztepe Medical Park Hastanesi'nde ziyaret edecek. (14.00-16.00-İstanbul)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlıkta Cibuti Ekonomi ve Maliye Bakanı İlyas Moussa Dawaleh'i kabul edecek. (11.00-Ankara)

EKONOMİ

- TCMB, Para Politikası Kurulu, Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirecek. (14.00-Ankara)

- TÜİK, Temmuz ayı Tüketici Güven Endeksini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Yunanistan Parlamentosu, kreditörlerin talep ettiği ikinci önlemler paketini kabul etti. Gelişmeler takip ediliyor. (Atina)

- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, Viyana'da varılan nükleer anlaşma hakkında Senato Dış İlişkiler Komitesine bilgi verecek. (Washington)

GÜNCEL

- 'Suruç saldırısı Türkiye'nin iç-dış politikasını, ulusal güvenliğini ilgilendiren bir problem' (ÖZEL)
21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Ortadoğu Masası Başkanı Doç. Dr. Serhat Erkmen, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırının bir sınır problemi olmadığını söyledi. Olaya artık biraz daha geniş perspektiften bakmanın zamanının geldiğini belirten Erkmen, "Bu iş sınır problemi değil, bu iş bir dış politika problemi değil; bu iş bir ulusal güvenlik problemi ve Türkiye'nin dış politikasını da iç politikasını da ulusal güvenliğini de ilgilendiren, Türkiye'nin içerisindeki bir takım terör örgütlerinin, Türkiye'nin sınırları dışındaki çatışmalarını, Türkiye içine taşımalarını da içeren bir güvenlik sorunundan bahsediyoruz." dedi.

- Şanlıurfa'nın Ceylapınar ilçesinde kaldıkları evde şehit edilen iki polis memuru için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlenecek. (10.00-Şanlıurfa)

- Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde kaldıkları evde şehit edilen polis memurları Okan Acar ile Feyyaz Yumuşak'ın naaşları baba ocaklarında toprağa verilecek. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Feyyaz Yumuşak'ın Kırşehir'deki cenaze törenine katılacak. (Niğde-Kırşehir)

- Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamada hayatını kaybeden Nuray Koçan'ın cenazesi, Bursa'nın Mudanya ilçesinde toprağa verilecek. (13.15-Bursa)

- Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde düzenlenen Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri kapsamında, Karanlık Kanyon'da gerçekleştirdiği atlayışta paraşütün dolanması sonucu 500 metre yükseklikten Karasu Nehri'ne çakılarak hayatını kaybeden Lan Flanders'in cesedinin, Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan alınması bekleniyor. (Malatya)

- Hafta başından itibaren hava sıcaklıklarının artarak ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği, yurdun kuzeydoğu kesimleri dışında büyük bir bölümünün yağışsız geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklarla ilgili yurttaki gelişmeler takip ediliyor.

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor. (Şanlıurfa-Kilis)

SPOR

- Beşiktaş'ın Brezilya'nın Gremio kulübünde forma giyen ve transferi için görüşmelere başladığını bildirdiği Luiz Rhodolfo'nun transfer görüşmeleri için İstanbul'a gelmesi bekleniyor. (21.45-İstanbul)

- Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Beşiktaş kamptaki çalışmalar, yapılacak çift antrenmanla devam edecek. (11.30-19.30-Avusturya)

- Galatasaray'da yeni sezon hazırlıkları Avusturya'nın Velden kasabasında yapılacak antrenmanlarla devam edecek.

- Süper Lig takımlarının yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmaları takip ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER