Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beylerbeyi Köşkü'nde Irak Meclis Başkanı Selim Cuburi ile eski Tunus Cumhurbaşkanı Monsif Marzuki'yi kabul edecek. (14.30 / 15.30- İstanbul)

POLİTİKA

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde sırasıyla Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Halit Koca ve Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacıların temsilcilerini kabul edecek. (15.00-16.00-17.15-Ankara)

DÜNYA

- Yunanistan'da halk erken genel seçimler için yarın sandığa gidecek. Seçim yarışının, Alexis Çipras öncülüğündeki Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) ile ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi arasında geçmesi bekleniyor. (Atina)

- Avrupa'nın gündemini sarsan 'Göçmen Krizi' konusunda gelişmeler izleniyor. (Brüksel, Berlin, Budapeşte)

- Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, 4 günlük ziyaret için Küba'ya gidiyor. Papa Francis, Küba'nın ardından Amerika Birleşik Devletleri'ne geçecek.

- (ÖZEL) Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) kurucusu ve merhum genel başkanı Alparslan Türkeş'in Lefkoşa Surlariçi'nde bulunan doğduğu ev harabeyi andırıyor. (Lefkoşa)

GÜNCEL

- TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü'nde Bursa İl Koordinasyon Kurulu 'Savaşa Hayır! Barış Hemen Şimdi!' konulu basın açıklaması yapacak. (14.00-Bursa)

- Edirne'deki Suriyeliler ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Edirne)

KÜLTÜR-SANAT

- Bu yıl 22.si düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen Ulusal Uzun Metraj Film, Ulusal Öğrenci Filmleri, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film ve Adana Konulu Senaryo yarışmalarının sonuçları açıklanacak. (11.00-Adana)

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER