Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı (COP12) Yüksek Düzeyli Oturumunda konuşacak. Daha sonra Doğu ve Güneydoğu Bölgesinden Bazı Kanaat Önderlerini kabul edecek. (10.00-13.00-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu resmi konutta Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto'yu kabul edecek. Ardından seçim çalışmaları için Van'a gidecek. Davutoğlu, daha sonra partisinin Van Mitingi'nde vatandaşlara seslenecek. (10.30-13.00-Ankara-Van)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Defne ilçesi Uğur Mumcu Alanı'nda vatandaşlara seslenecek. Kırıkhan, Belen, İskenderun, Payas, Dörtyol ve Erzin ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelecek. (13.30-16.00-17.00-17.20-17.50-18.15-18.45-Hatay)

- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Adana'da basınla kahvaltıda bir araya gelecek. (09.00-Adana)

- Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile baş başa görüşecek. Ardından heyetler arası görüşmelere geçilecek. (11.30 -12.00-Ankara)

- Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Fatih Renk Düğün Salonu'nda İstanbul İl Kadın Kolları'nın düzenlediği ve çeşitli siyasi partilerden iltihakların da gerçekleşeceği "Kardeşlik Buluşması" programına katılacak. (14.00-İstanbul)

- CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Türkiye'ye gelen Uluslararası Basın Enstitüsü başkanlığındaki 7 basın örgütünün temsilcisini kabul edecek. (12.00-Ankara)

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç ve milletvekili adayları basın mensupları ile kahvaltılı basın toplantısı gerçekleştirecek. (10.00-Ankara)

EKONOMİ

- TÜSİAD, Gümrük Birliği'nin derinleştirilmesinin iş dünyasına etkilerini analiz ettiği 'Gümrük Birliği'nde Yeni Dönem ve İş Dünyası' raporunu açıklayacak. (09.00-İstanbul)

- TÜİK, Eylül ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TCMB, Ağustos ayı Uluslararası Yatırım pozisyonu verilerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Hazine Müsteşarlığı Eylül ayına ilişkin bir dizi veriyi açıklayacak. (17.00-17.30-Ankara)

DÜNYA

- Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Kraliçe Elizabet'in davetlisi olarak İngiltere'yi ziyaret ediyor. Xi Jinping, Kraliyet Ailesi ile Parlamento Binasını ziyaret edecek. (Londra)

- Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in ABD ziyareti başlayacak. (Washington)

- Kore savaşı sebebiyle birbirinden ayrılan 600'den fazla Güney Koreli, Kuzey Koreli yakınlarıyla bir araya gelecek. (Seul)

- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'yi kabul edecek. (Lefkoşa)

- IFA İcra Komitesi, olağanüstü toplanacak. Toplantıda, FIFA'nın olağanüstü kongresi ve başkanlık seçimlerinin ertelenme durumu görüşülecek. (Zürih)

- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Kudüs)

- Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava operasyonlarına ilişkin gelişmeler izleniyor. (Moskova)

GÜNCEL

- Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin şehit olmasıyla ilgili davaya Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (09.00-Manisa)

- Ünlü yönetmen Memduh Ün, Bodrum Merkez Adliye Cami'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolcuğuna uğurlanacak. (13.02-Muğla)

- TSE Bilişim Teknolojileri Standartları Konferansı, TÜRKSAT Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül ile TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz'ın konuşması ile başlayacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da konferansın açılışa katılımı bekleniyor. (09.30-17.30- Ankara)

- TŞOF Genel Başkanı Fevzi Apaydın, Özel Halk Otobüsü taşımacılarının; yasal zorunluluk gereği ücretsiz (bedava) yolcu taşımadaki mağduriyeti hakkında basın toplantısı yapacak. (13.00-Ankara)

- GÜSAM'ın konuğu olan Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi ve CHP Bursa Milletvekili Doç. Dr. Aykan Erdemir, 'Bütüncül Güvenliğin Sosyolojik Boyutları' konulu söyleşi yapacak. (14.00-Ankara)

- Anadolu ve Bektaşi Federasyonu tarafından Yeşilköy Polat Renaissance Otel'de düzenlenecek Muharrem ayı oruç açma etkinliği yapılacak. (18.00-İstanbul)

- Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, Çukurova Üniversitesi'nin 2015-2016 akademik yılı açılış törenine katılacak. (10.00-Adana)

SPOR

- Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında Benfica'yı ağırlayacak olan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile bir oyuncu basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. Galatasaray, Benfica maçının son çalışmasını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaparak kampa girecek. (15.30-18.30-İstanbul)

- Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'a konuk olacak Portekiz temsilcisi Benfica, maçla ilgili son çalışmasını karşılaşmanın oynanacağı Türk Telekom Arena'da yapacak. Antrenman sonrasında ise Benfica teknik direktörü Rui Vitoria ve bir oyuncu maçla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. (11.00-12.30-İstanbul)

- UEFA Avrupa Ligi gruplarındaki 3. maçlarını oynayacak olan Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın bu maçlarla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

- Süper Lig takımlarının 9. hafta maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

- Bursaspor, ligin 9. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Kasımpaşa maçı hazırlıklarına Özlüce Tesislerinde devam edecek. (16.00-Bursa) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER