Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uludağ Üniversitesi'nde 'Türkiye'nin İnsani Diplomasisi' konulu panele katılacak. Kendisine verilecek fahri doktora unvanının ardından, Timsah Arena Stadyumu Açılış Töreni'ne ve Merinos Kültür Merkezi'ndeki, Bursa Sanayi ve Ticaret Odası Ekonomiye Değer Katanlar 2015 Ödül Töreni'ne iştirak edecek. (14.00-16.00-18.30-Bursa)

POLİTİKA

- Bakanlar Kurulu, Başbakan Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak.
(14.00-Ankara)

- CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ile birlikte bazı CHP milletvekilleri basın toplantısı düzenleyecek. (11.00-12.30-Ankara)

- AK Parti'nin kurucularından da olan HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, "Türkiye, AKP hükümetiyle geleceği büyük tehdit altında olan ülke haline geldi." dedi. (Özel Haber-Ankara)

DÜNYA

- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) İsmail Kahraman, Azerbaycan'a gidecek. (Bakü)

- Rusya'nın başkenti Moskova'da Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) toplantısı yapılacak.Toplantının ardından Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Putin ile görüşecek. (Moskova)

- İspanya'da dün yapılan genel seçimler tarihi değişime sahne oldu. 1980'lerden beri devam eden iki partili sistem sona ermiş oldu. Seçimin ardından gelişmeler takip ediliyor. (Madrid)

- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Atina'ya iki günlük resmi bir ziyarette bulunacak. (Atina)

GÜNCEL

- CHP milletvekilleri Eren Erdem ve Barış Yarkadaş Silivri Cezaevi önünde tutuklu gazeteciler için nöbet çadırı kurarak eylem yapacak. (12.00-İstanbul)

- Silivri Cezaevi önünde tutuklu gazeteciler için başlatılan 'umut' nöbetine Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme, Samanyolu Haber Tv Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar ve gazeteci Ruhat Mengi devam edecek. (11.00-İstanbul)

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dava açtığı Adanalı görme engelli gazeteci
20 yaşındaki Cüneyt Arat, Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. (11.00-Ankara)

- Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Musa Anter'in öldürülmesine ilişkin dava görülecek. (Ankara)

- Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin şehit olmasıyla ilgili davaya Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (09.00-Manisa)

- Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Erdoğan Kaya, memleketi Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Dilek Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verilecek. (12.15-Manisa)

- Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu'nun davetlisi olarak İstanbul'a gelecek olan Yunanistan eski Başbakanı Yorgo Papandreou, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'da 'Daha İyi Bir Avrupa'yı Tahayyül Etmek' başlıklı konferans verecek. (11.30-İstanbul)

- Kadına şiddet konusunda 183 bin kamu görevlisi eğitimden geçti. İçişleri, Sağlık, Adalet Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında imzalanan eğitim protokolü kapsamında bugüne kadar 183 bin 600 kişi eğitimden geçirildi. Bu kişilerin 71 binini polis, 65 binini sağlık personeli ve 47 bin 600'ünü de din görevlisi oluşturuyor. (Özel Haber-Ankara)

SPOR

- Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 16. hafta maçları Osmanlıspor Futbol Kulübü-Beşiktaş karşılaşmasıyla tamamlanacak. (20.00-Ankara)

- PTT 1. Lig'de 16. haftanın kapanış maçında Altınordu ile Adana Demirspor, İzmir Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek. (19.00-İzmir) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER