Cihan Haber Ajansı Gündemi


POLİTİKA

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (KOSGEB, TSE, TPE, TÜBİTAK, Türkiye Bilimler Akademisi) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı (Spor Genel Müdürlüğü, YURTKUR, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı) bütçe, kesinhesap ve Sayıştay raporları görüşülecek. (10.00-Ankara)

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Béla Szombatı, TESK'in düzenlediği 'Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu' açılışına katılacak. (10.00-Ankara)

- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Taksim Atatürk Kitaplığı'nda 'Türk Dünyası Kitapları Lansmanı'na katılacak. (16.00- İstanbul)

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in Burs'da bakanlık merkez birimleri ve ilgili kuruluşların birim amirlerinin katılımları ile bakanlık koordinasyon toplantısı yapacak. Bakan Çelik, ayrıca bakanlık merkez birimleri ve ilgili kuruluşlar, bölge il müdürleri ve bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların müdürlerinin katılımları ile genişletilmiş bölgesel bakanlık koordinasyon toplantısı gerçekleştirecek. (09.30-14.30-Bursa)

- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Nusaybin'in Gre Mira Köyü'nde basın açıklaması yapacak. (11.30-Mardin)

EKONOMİ

- Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TZOB Genel Merkezi'nde düzenleyeceği basın toplantısında, son günlerde yaşanan zirai donun etkilerini, kırmızı et fiyatlarını, gübre ve yemde KDV indiriminin üreticiye yansımasını, tarımsal desteklerde küçük çiftçinin payını ve fındık fiyatlarını değerlendirecek. (10.30-Ankara)

- TÜİK, Kasım ayı Dış Ticaret istatistikleri ile 2015 yılı 4. çeyrek Turizm istatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TOBB, 2015 yılı Sanayi Kapasite Raporunu açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Suriye'de barış görüşmelerini başlatmayı hedefleyen Cenevre-3 toplantısı İsviçre'nin Cenevre şehrinde başlaması bekleniyor. (Cenevre)

- İngiltere Başbakanı David Cameron, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşecek. (Brüksel)

- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, çözüm müzakereleri çerçevesinde bir araya gelecek. (Lefkoşa)

GÜNCEL

- Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmadan şehit olan 5 asker ve polis bugün düzenlenecek törenlerle toprağa verilecek. Şehit özel harekat polisi Mehmet Bora Tayfur Cuma namazını müteakip Kocatepe Camii'nden son yolculuğuna uğurlanacak. Cenazeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.
Jandarma Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa ikindi namazından sonra Mersin Muğdat Camii'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.
Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen'in cenazesi Balıkesir'in Susurluk ilçesinde toprağa verilecek.
Uzman Çavuş Osman Ateş'in cenazesi Tokat'ın Pazar ilçesinde toprağa verilecek. (12.00-14.00-Ankara-Mersin-Balıkesir-Tokat)

- Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Ankara Şubesi, 2015 yılı son üç ayına ilişkin 4. Medya Raporu, basın açıklamasıyla duyurulacak. (11.00-Ankara)

- Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini, CHP Milletvekilleri Zeynep Altıok ve Şafak Pavey ile suikaste kurban giden gazeteci Ahmet Taner Kışlalı'nın kızı Dolunay Kışlalı tutacak. (10.00- İstanbul)

- Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçelerdeki gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak)

- Türkiye'deki çeşitli Baroların temsilcileri çatışma bölgesinde yaşanan çocuk hak ihlalleri ile ilgili Diyarbakır'da toplanıyor. (10.00-Diyarbakır)

- Gezi olaylarında yakınlarını yitiren aileler, Suruç katliamında yakınlarını yitiren aileler, Cumartesi anneleri, Tutuklu ve Hükümlü aileleri Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile görüşecek. Görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenlenecek. (12.00-Diyarbakır)

- AK Parti Yıldırım İlçe Teşkilatı üyeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri sebebiyle Bursa Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulunup basın açıklaması yapacak. (10.30-Bursa)

SPOR

- Galatasaray'da Türk Telekom Arena'da sponsorluk anlaşması imzalanacak. (10.00- İstanbul)

- Vehbi Emre ve Yaşar Doğu Güreş Turnuvası'nın basın toplantısı İstanbul'da yapılacak. (10.00-İstanbul)

- Beşiktaş'ın Fulya'daki Şan Ökten Tesisleri'nin yeniden yapılandırma için yıkımı gerçekleştirilecek. (13.00- İstanbul)

- Türkiye Kupası'nda son 16 Turu oynayacak takımların hazırlıkları takip edilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER