Cihan Haber Ajansı Gündemi


POLİTİKA

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nin 30 bin öğretmen atama törenine katılacak. Ardından 20. Muhtarlar toplantısında konuşacak. (11.00 / 13.00 - Ankara)

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek. (13.30-Ankara)

- HDP Kadın Meclisi, Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ başkanlığında toplanıyor. (10.00-Ankara)

- Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, haftalık olağan basın toplantısı yapacak. (11.00-Ankara)

- Yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin kurulan meclisteki komisyon 2. toplantısını yapacak. (10.00 - Ankara)

EKONOMİ

- Bütçe görüşmelerinde bugün Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı bütçeleri ele alınacak.

DÜNYA

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hollanda'yı ziyaret edecek. (Lahey)

- İki gün sürecek NATO Savunma Bakanları toplantısı başlayacak. (Brüksel)

- Avrupa Komisyonu, Türkiye ile mülteci krizine karşı belirlenen Ortak Eylem Planı'nın son şeklini ele alacak. (Brüksel)

GÜNCEL

- Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini ÇYDD Balıkesir Şube Başkanı İsmail Erten, gazeteci Atilla Özsever ve Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu devralacak. (11.00- İstanbul)

- Türk Yazarlar Birliği, Arapça kitap fuarı öncesi Kızlarağası Medresesi'nde basın toplantısı düzenleyecek. (10.00- İstanbul)

- Milli Anayasa Hareketi, Türkiye Barolar Birliği'nde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00-Ankara)

- 10 Ekim Ankara Katliamı'nda kaybedilenler, her ayın 10'unda Ankara Garı önünde yapılan etkinliklerle anılıyor. Avrupa Sendikalar Konfederasyonu ETUC, DİSK ve KESK'in daveti üzerine bugünkü programa katılarak eyleme destek verecek. (10.04- Ankara Tren garı önü)

- Şırnak'ın İdil ilçesinde, terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan piyade er Arif Subaşoğlu, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde ikindi sonrası kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

- Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Er Vedat Dolançay, Van'ın Saray ilçesinde yapılacak törenin ardından defnedilecek. (Van)

- Şırnak'ın Cizre ilçesinde süren terör operasyonları sırasında şehit olan Özel Harekât Polisi Osman Yurt, Sivas'ta düzenlenecek törenin ardından Polis Şehitliği'ne defnedilecek. (Sivas)

- Sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği ilçelerdeki gelişmeler takip ediliyor. (Şırnak-Diyarbakır)

SPOR

- Türkiye Kupası çeyrek final maçlarına Akhisar BelediyesporGalatasaray ve BeşiktaşTorku Konyaspor karşılaşmalarıyla devam edilecek. (18.45/21.45-Manisa/İstanbul)

- Süper Lig'in 21. Haftasında Fenerbahçe'ye konuk olacak Kasımpaşa'da teknik direktör Rıza Çalımbay ve oyuncu Andre Castro bu maçla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. Lacivert beyazlı ekip Fenerbahçe maçının çalışmalarına da yapacağı antrenman ile devam edecek. (16.00/17.00-İstanbul)

- Galatasaray Spor Kulübü'nün Şubat ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılacak. (13.30 – İstanbul)

- Süper Lig takımlarının 21. Hafta maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER