Cihan Haber Ajansı Gündemi


İSTANBUL (CİHAN)- -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Enerji Ajansı Direktörü Fatih Birol'u Beylerbeyi Sarayı'nda kabul edecek. (18.00-İstanbul)

POLİTİKA

-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek 'Anadolu'nun Kemal'i, Türkiye'nin Başbakanı' belgesel gösterimine katılacak. (10.30-İstanbul)

-Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tuzla'da MTA için yaptırılan yerli sismik arama gemisi 'Turkuaz'ın denize indirme törenine katılacak. (11.00-İstanbul)

-HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, il eşbaşkanları toplantısında açılış konuşması yapacak. Demirtaş, '68 kuşağından mücadele insanlarının "68'liler HDP'yi Destekliyor" başlıklı basın açıklamasına katılacak. (10.00-13.00-Ankara)

-Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00-Ankara)

DÜNYA

-Suudi Arabistan liderliğindeki Körfez ülkelerinin Yemen'de Husilere yönelik başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Sana-Riyad)

-Arap Birliği Zirvesi, Mısır'da düzenlenecek. (Şarm eş-Şeyh)

-Nijerya'da Boko Haram tehdidi sebebiyle ertelenen cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri yapılacak. (Abuja)

-Fransa'da 150 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazası ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Paris)

GÜNCEL

-Erzurum, Gaziantep ve İzmir'de 'Herkes O'nu Okuyor Yarışması'nın 2. basamak sınavları gerçekleştirilecek.

-ÖZEL-Betonlaşan Bursa'nın göbeğinde tarım için direniyorlar. Son yıllarda aldığı göç, hızlı büyüme ve plansız şehirleşme ile betonlaşan Bursa'nın göbeğinde iki kardeşin tarımsal direnişi takdir topluyor. Etrafını saran binalara ve gelen uçuk tekliflere aldırış etmeden baba toprağı arazide domates, biber ve tarımsal ürünler yetiştiren Ergün ve Bekir Koyuncular kardeşler, güçlerinin yettiğince ziraat yapacaklarını belirtiyor.

SPOR

-2016 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde Türkiye, deplasmanda Hollanda ile karşılaşacak. (21.45-Amsterdam)

-Galatasaray Kulübü'nün Mali Genel Kurulu yapılacak. (10.00-İstanbul)

-Takımların Süper Lig'in 26. Haftasına yönelik çalışmaları izleniyor

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER