Cihan-Sen: Gazetecilerin işten atılıp tutuklanması kabul edilemez


Cihan Sendikalar Konfederasyonu (Cihan-Sen) Genel Başkanı Naci Haliloğlu, kayyum atanan Bugün gazetesinden 71 gazetecinin işten atılması ile 2 gazetecinin tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Naci Haliloğlu, yaptığı yazılı değerlendirmede Bugün gazetesinde gazetecilerin işten çıkartılmasına ve Nokta dergisi yöneticilerinin tutuklanmasına tepki gösterdi. Haliloğlu, seçimlerden birkaç gün önce 'hukuksuz' bir şekilde kayyum atanan Bugün gazetesinden seçimlerden hemen sonra 71 gazetecinin işine son verilmesinin manidar olduğuna dikkat çekti.

Haliloğlu, şunları kaydetti: "Öncellikle kayyumun işi gazetecileri işten atmak değildir. Burada, zaten başından beri yapılan haksız ve hukuksuz bir girişime yeni bir halka daha eklenmiştir. Fikir emekçisi olan ve çoluk çocuğunun rızkı için çalışan gazetecilerin işten atılması kabul edilemez. Bu aynı zamanda toplum ifade özgürlüğüne büyük darbe vurmuştur. Yine aynı gün Nokta Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Murat Çapan'ın tutuklanması uzun süredir basına yönelik uygulanan susturma ve yıldırma politikalarının devamı olmuştur. Türkiye'nin dünyada itibarına büyük zarar veren ve AB İlerleme raporlarına da yansıyan bu tür antidemokratik uygulamalara artık son verilmelidir."

BALKON KONUŞMALARI SÖZDE KALMASIN

Başbakan Davutoğlu'nun 1 Kasım seçimlerinin ardından yaptığı balkon konuşmada demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne vurgu yaptığını hatırlatan Haliloğlu, "Toplum, artık iktidardan bu konuşmaların gereğinin yapılmasını bekliyor. Kendi ifadeleri ile üstünlerin hukukunun değil hukukun üstünlüğünün uygulanması gerekir. Dolayısıyla bu tür hukuksuz operasyonlara artık bir an önce son verilmesi gerekir." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan-Sen: Gazetecilerin işten atılıp tutuklanması kabul... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER