Çin, Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda altın madalya aldı


Çin, 2015 Voleybol Kadınlar Dünya Kupası'nda ezeli rakibi Japonya'yı 3-1 yenerek şampiyon oldu.

Japonya'nın evsahipliği yaptığı kupada Çin milli takımı, maçı 25-17, 22-25, 25-21 ve 25-22'lik setlerde 3-1 kazandı. Başından sonuna kadar çekişmeli geçen maçta Çin'in en skorer oyuncusu 27 sayıyla Zhu Ting olurken, Japonya'nın ise 20 sayıyla Sarina Koga oldu.

Bu sonuçla Çin Bayan Voleybol Takımı, 12 yıllık bir aradan sonra Japonya'yı yenerek kupayı dördüncü kez kazanmış oldu. Çin, aynı zamanda 2016'da Rio'da yapılacak olimpiyatlara da doğrudan gitme hakkını elde etti.

Şampiyonadaki 11 maçında Çin'in tek yenilgisi bulunuyor. Kupayı alan Çin'i bir yenilgi ile Sırbistan, 2 yenilgi ile ABD takip etti. Evsahibi Japonya ise 7 galibiyet, 4 yenilgi ile 5. sırada kaldı.

Bu sonuçla Çin Bayan Voleybol Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Jenny Lang Ping (Lang Ping Chong) de kariyerindeki ilk dünya şampiyonasını kazandı. Jenny Lang Ping'in çalıştırdığı takım, 2004 Atina Olimpiyatları'nda da altın madalya almıştı. 'Demir Hammer' olarak bilinen Lang Ping, 1981 ve 1985 Dünya Kupası'nı Çin'in kazanmasında baş rol oynamıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Çin, Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda altın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER