Cinayet tutuklusu 2 sanığa müebbet hapis cezası

Cinayet tutuklusu 2 sanığa müebbet hapis cezası

Kayseri'de Ahmet Girgin'i (22) baltayla başına vurarak öldürdükleri suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Kerim Ş. (21) ve Hüseyin Ç. (25), müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçen Temmuz ayında Develi ilçesi Cam-i Kebir Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre Kerim Ş. ve Hüseyin Ç., kız meselesi yüzünden kavga ettikleri Ahmet Girgin'in başını baltayla ezerek öldürdü. Görgü tanıklarının anlatımları doğrultusunda şüpheli hareketler sergileyen Kerim Ş. gözaltına alındı. Ş.'nin ifadeleri doğrultusunda Hüseyin Ç. de gözaltına alındı. Suçlarını itiraf eden zanlılar, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması görüldü. Tutuklu sanıklar, Develi Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade verdi. Suçlamaları reddeden Kerim Ş., ölen Ahmet ile kendisi arasında düşmanlık bulunmadığını ve ona vurduğuna dair delil de olmadığını söyledi.
Suçunu itiraf eden Hüseyin Ç. ise, plan yaparak öldürmediğini belirterek, "Tasarlayarak öldürmek isteseydim gizli bir yerde yapardım. Pişmanım." dedi.

Yapılan yargılama sonunda mahkeme, 'tasarlayarak öldürme' suçunu işledikleri gerekçesiyle Ç. ve Ş. hakkında ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, cezada indirim uygulamadı. CİHAN
<< Önceki Haber Cinayet tutuklusu 2 sanığa müebbet hapis cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER