Cizre'de insanlık dramı: Oturma odasında cenazeyle yaşadılar


Şırnak'ın Cizre ilçesinde çatışmaların en yoğun olduğu yer olan Nur Mahallesi'nde inanılması güç manzaralar yaşandı. Sokağa çıkma yasağının kalkması üzerine mahalleye giren gazeteciler, Müdür Sokak'ta gördüklerine inanamadı. Feryatların yükseldiği bir eve yönelen gazeteciler, Açık ailesinin oturma odasında bir cenazenin başında gözyaşı döktüğüne şahit oldu. Tansiyon hastası olan Şahin Açık'ın (74) gece rahatsızlandığı ancak hastaneye götürülemediği için evde hayatını kaybettiği anlaşıldı. Çatışmalar sebebiyle dışarıya çıkamayan Açık ailesi, üstünü örttükleri cenazenin etrafında halka oluşturup bir yandan gözyaşı dökerken diğer yandan Kur'an okumuş.

Babasını hastaneye götüremediklerini, telefonlar çalışmadığı için ambulans çağıramadıklarını anlatan Şahin Açık'ın oğlu İbrahim Açık, "Allah kimseye böyle acı vermesin. İnsanın, babası can çekişirken çaresiz kalması, hiçbir şey yapamaması, vefat eden babasını toprağa verememesi çok ağır." dedi. Cenazenin başında ağıt yakan kadınlar ise böyle bir zulmün bugüne kadar görülmediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu suçlayan kadınlar, oy için Kürtlere savaş açıldığını ileri sürdü.

'OĞLUM ELLERİMİN ARASINDA CAN VERDİ'

Nuh Mahallesi'nin adeta her sokağında başka bir acı var. Varol Sokak'ta oturan Nayci ailesinin evinde de taziye kurulmuş. Cizreliler Perşembe günü öldürülen 16 yaşındaki Mehmet Sait Nayci'nin babasının acısını paylaştı. Oğlunun sokağın başında polisler tarafından tarandığını söyleyen acılı baba, sözlerini şöyle sürdürdü: "Evladım 6 saat kucağımda can çekişti. Ambulans gelseydi hastaneye götürseydik belki oğlum ölmezdi. Benim oğlum terörist değildi, en ufak bir suçu sabıkası yoktu. Zaten olaylardan bir hafta önce bir arama sırasında kimliği olmadığı için karakola götürdüler. Bana haber verince kimliğini götürdüm. Baktılar sabıkası olmadığı için hemen bıraktılar. Şimdi oğluma terörist diyorlar. Benim en çok bu ağırıma gidiyor."

EKMEK ALMAYA GİDERKEN VURULDU

Cizre'de sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla halk fırınlara koştu. Günlerdir gıda sıkıntısı yaşayan Cizreliler fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sabah saatlerinde sokakta cesedi bulunan 75 yaşındaki Mehmet Erdoğan'ın da sokağa çıkma yasağının kaldırılmasına 1 saat kala ekmek almak için dışarı çıktığı, bu sırada kurşunlara hedef olduğu belirtildi. Erdoğan'ın cenazesi Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Cizre'de insanlık dramı: Oturma odasında cenazeyle yaşadılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER