Çorlu tren faciası mağdurları ‘adalet’ nöbetine başladı

Geçtiğimiz yıl 8 Temmuz’da yaşanan ve Türkiye’yi yasa boğan Çorlu tren faciasında yakınlarını kaybedenler Çorlu Adliyesi önünde adalet nöbetine başladı.

SHABER3.COM

Geçtiğimiz yıl 8 Temmuz’da yaşanan ve Türkiye’yi yasa boğan Çorlu tren faciasında yakınlarını kaybedenler Çorlu Adliyesi önünde adalet nöbetine başladı. 

Uzunköprü-Halkalı seferini yapan trenin vagonları, altı boşalan menfezden geçtikten sonra devrilmiş faciada aralarında çocukların da bulunduğu 25 kişi hayatını kaybetmişti. Facia sonrası başlatılan soruşturma sonucunda yalnızca 4 kişinin suçlu bulunması kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuştu.

Yakınları kazada yaşamını yitirenler sorumlular hakkında takipsizlik kararı verilmesine tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden adalet arayışlarına destek çağrısı yapan aileler, bugün itibariyle başladıkları nöbeti hafta içi her gün saat 10 ila 12 arası devam ettirecek.

PEŞİNİ ASLA BIRAKMAYACAĞIZ

Aileler, yaptıkları duyuruda, “Kazanın/katliamın üzerinden yaklaşık 9 ay geçti. Kaza nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında savcılık en alt düzeyde sorumluluğu bulunan sadece 4 kişi hakkında dava açılmasına karar verirken; diğer tüm sorumlular için takipsizlik verildi. Acısını içine gömüp mahkeme koridorlarında adalet arayan, tüm sorumluların tespit edilip yargılanmasını isteyen bizler açısından bu kararın kabul edilmesi mümkün değildir. Bu karar gerçek sorumluları gizleme ve aklama anlamına gelmektedir. Buna sessiz kalmayacağız, bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz. Çorlu tren katliamında yaşamını yitirenlerin, yaralananların aileleri olarak hukuka ve vicdana aykırı olan bu kararın değerlendirileceği ve kaldırılacağı güne kadar her gün Çorlu Adliyesi önünde adalet taleplerimizi, beklentilerimizi artıracağız, bu işin peşini asla bırakmayacağız.” denildi.
<< Önceki Haber Çorlu tren faciası mağdurları ‘adalet’ nöbetine... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER