Çorum'da kene ile mücadele erken başlatıldı


ÇORUM (CİHAN)- Bahar aylarıyla birlikte ortaya çıkan kene vakıaları Çorum İl Hıfzıssıhha Kurulu'nda masaya yatırıldı. Kurul toplantısında, "Keneyi hafife almayın, tedbiri elden bırakmayın" adı altında yeni bir bilgilendirme kampanyası başlatılacağı açıklandı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Ahmet Kara başkanlığında toplandı. Valilik binasında gerçekleştirilen toplantıya Garnizon Komutanı Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış ile diğer kurul üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Kara, "Çorum Umumi Hıfzıssıhha Meclisi" adıyla oluşturulan kurulun ayda bir kez düzenli olarak toplandığını söyledi. Kara, görüşmelerde Çorum'un sağlık durumunun masaya yatırıldığını dile getirdi.

Bahar aylarının yaklaşması nedeniyle 'kene' konusunun da gündeme alındığı toplantıda, Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalık Kontrol Programları Şube Müdürü Dr. Hüseyin Moray tarafından 'Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı' konulu bir sunum yapıldı. Keneden bulaşan hastalığın bahar aylarıyla birlikte görülmeye başlandığını hatırlatan Dr. Moray, risk alanları ve hastalığın belirtilerinden bahsetti.

KKKA ile mücadelede tedbir, kontrol ve müdahalenin büyük önem taşıdığını vurgulayan Moray, "Keneyi hafife almayın, tedbiri elden bırakmayın" sloganıyla Çorum halkının bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla yeni bir kampanya düzenleyeceklerini dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Çorum'da kene ile mücadele erken başlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER