Çorum'daki uyuşturucu operasyonunda 5 kişi tutuklandı


Çorum'da okul çağındaki öğrencileri hedef alan uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon düzenlendi. İzmir'e de uzanan operasyon kapsamında yakalanan 5 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Çorum Valisi Ahmet Kara, yazılı bir açıklama yaparak, 2015-2016 eğitim-öğretim döneminin güvenli bir şekilde sağlanması amacıyla uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon yapıldığını bildirdi. Okullarda eğitim başlamadan önce hazırlık aşaması 3 ay süren bir soruşturma yapıldığını ifade eden Vali Kara, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçları Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde satıcılarına yönelik yapılan eş zamanlı operasyon ile İzmir'de 1, Çorum'da 4 kişi olmak üzere toplam 5 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Kara, "İnsanlık suçu kapsamında değerlendirdiğimiz uyuşturucu suçları ile mücadelede, uyuşturucu maddenin arzını ve kullanımını engellemeye yönelik operasyonel faaliyetlerimiz kararlılıkla devam edecektir." dedi.

'Uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak için özel yer, donanım veya malzeme sağlamak, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçları kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheli, çıkarıldıkları Çorum Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Çorum'daki uyuşturucu operasyonunda 5 kişi tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER