MGK'ya şok rapor

TSK tarafından, 20 Temmuz 2015-8 Haziran 2016 tarihleri arasında imha edilen bomba sayısı 10 bine ulaştı. Prof. Dr. Laçiner, “Yığılan bombaları MİT ve Emniyet filme alıp, hükümete bildirdi” dedi

'PKK 2,5 yıldır çözüm sürecinde silah yığdı'

TSK tarafından, 20 Temmuz 2015-8 Haziran 2016 tarihleri arasında imha edilen bomba sayısı 10 bine ulaştı. Prof. Dr. Laçiner, “Yığılan bombaları MİT ve Emniyet filme alıp, hükümete bildirdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet üyeleri, 2 yıllık çözüm süreci boyunca şehirlerin bombalarla doldurulduğunu itiraf etti. Teröristlerin, süreç boyunca şehirleri 80 bin silah ve bombayla doldurduğuna dair MGK'ya sunulan rapor yayımlandı.

‘MİT VE EMNİYET FİLME ALDI'

Hükümetten talimat alan valiler, süreç boyunca asker ve polise PKK'ya dönük operasyon izni vermedi. Teröristlerin askeri birlikler önünde silahlı görüntüleri kamuoyuna yansıdı. Valilerin teröristlere dönük operasyonları geri çevirdiğine dair belgeler ortaya çıktı. Uluslararası Güvenlik ve Orta Doğu Uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner, çözüm süreci boyunca PKK terör örgütünün şehirlere elini kolunu sallayarak silah ve patlayıcı malzemesi taşıdığını söyledi. Laçiner, “Bunların ciddi bir kısmı MİT ve Emniyet tarafından filme kaydedilip, raporlaştırılmış hükümete söylenmiş durumlar. Midyat ve Sur gibi yerlerde tünellerle şehirler birleştirildi. Bunlara müdahale edilmediğini Cumhurbaşkanı, Başbakan yardımcıları itiraf etti” dedi.  

TASFİYELER PKK'YI RAHATLATTI

PKK'nın 2011'den sonra dışarıda yeni ittifaklar geliştirdiğini de ifade eden Laçiner, “Örgütün eline yeni silahlar geçmeye başladı. Omuzdan atılan, helikopter düşüren, tank delen silahlar kullanmaya başladı. Türkiye dışarıda yalnızlaştıkça, Suriye'deki gelişmeler örgütün çok işine yaradı” diye konuştu. Laçiner, 2 yıldır devam eden davalar yüzünden güvenlik ve istihbarat güçlerinde tasfiyeler iç çatışmalar nedeniyle terör örgütlerinin çok rahat hareket etme imkanı bulduğunu söyledi. 

OPERASYONLARDA ELE GEÇEN BOMBA

Yer El Yapımı Bomba (Adet) Mardin Nusaybin: 1.256 Şırnak Cizre: 1.388 Şırnak İdil: 360 Şırnak Merkez: 1.598 Diyarbakır Sur: 743 Hakkari Yüksekova: 513 Hakkari Şemdinli: 78 Kırsal: 3.400 Toplam: 9.336

Genelkurmay Başkanlığı verileri


Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER