Cübbeli Ahmet hocaya soruşturma

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hakkında, kitabında dini değerlere hakaret ettiği ve halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan beddua

Bir avukatın şikayeti üzerine açılan soruşturmada ifade veren Ünlü, alıntı yaptığını ve amacının kesinlikle dini değerleri incitmek olmadığını söyledi.

Avukat Rasim Kubilay Ünlü, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na Cübbeli Ahmet Hoca ve yayın şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukat Ünlü, Ahmet Mahmut Ünlü’nün kitabında yer alan, “Her bir uzuv (organ) için okunması münasip olan şifa ayetleri” bölümünün dini değerlere hakaret ve aşağılama olduğunu iddia etti.

Dilekçede, Cübbeli’nin tenasül (cinsel) organı için okunacak dualar bölümünde yer verdiği ifadelerin Müslümanlar için kutsallığı tartışma konusu dahi olmayan surelerin, ayetlerin ve Allah’ın isimlerinin hiçbir dini altyapısı olmayan, uydurma-üfürme yöntemlere alet edilmesinin İslam’a, Müslümanlara ve Allah’a hakaret olduğunu savundu.

Avukat Kubilay Ünlü, konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’ndan görüş aldığını ve bunu da dilekçesine koyduğunu kaydetti. Dosyaya konan Diyanetin cevabında, "Kur’an-ı Kerim’deki bazı surelerin ayetlerin veya Allah’ın (c.c.) isimlerinin suya okunması ve bu suyun tedavide kullanılmasına yönelik dile getirilen tertip ve yöntemlerin sahih kayraklarımızda bir dayanağı olmadığı gibi Kur’an ve sünnette bu tertip ve uygulamaların doğruluğunu gösteren bir bilgi de bulunmamaktadır. Mezkür sure, ayet, esma-i celilenin manalarından hareketle bu ve benzeri tertipler oluşturulması tasvip edilemez. Kur’an ayetlerinin ve esma-i şeriflerin bu gibi konularda istismar edilmesi Kur’an’ın mehabetine yakışmayacağı gibi halk nazarında da olumsuz duygu ve anlayışlara yol açabilir.” denildi. 

Avukat Ünlü, infiale neden olabilecek bu ifadeler nedeniyle kitabın satışının yasaklanması ve el konularak toplatılmasını da talep etti. 

Soruşturma kapsamında Ahmet Mahmut Ünlü, savcıya ifade verdi. Konuya ilişkin yazıların kendisi tarafından yazılmadığını belirten Cübbeli Ahmet Hoca, ‘Fatiku’r ratk ala Ratikı’l-fetk’ adlı Arapça eserden tercüme ettiğini anlattı. Ünlü ifadesinde, “Okuyan kişiler bunlara inanabilir ya da inanmayabilir, özgürdürler. Kitabı yazarken alıntı yaptığım bir kaynaktan nakletme özgürlüğüm vardır. Kaldı ki diğer cinsel konularda sahih hadisler de vardır. İslam dini hayatın her alanında olduğu gibi bu alanda da düzenleyici bilgiler içermektedir. Amacım kesinlikle dini değerleri incitmek değildir. Esasen Kuran-ı Kerim’de İsra suresinde bu konuda ayetler vardır. İnsanlar bu ayetleri şifa görmek istedikleri olaya göre okuyabilirler. Kur’an-ı Kerim’deki ayetler ayaklar için, baş için, eller için nasıl okunabilirse insanın diğer uzuvları için de okunabilir. Kaldı ki kitabımda tüm uzuvlara ilişkin sözler varken sadece 2 sayfasını alıp sanki ben cinsel içerikli bir konuda öneride bulunuyormuşum gibi lanse edilmesi kötü niyetli bir davranıştır. Suçlamayı kabul etmiyorum.” dedi. 

Kaynak: Cihan
<< Önceki Haber Cübbeli Ahmet hocaya soruşturma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER