Cübbeli Ahmet Hoca'nın kayınbiraderi açık açık konuştu

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Adayı Arabul: Büyüklerimle istişare ettim, izin ve dua aldım...

Cübbeli Ahmet Hoca'nın kayınbiraderi açık açık konuştu

Cübbeli Ahmet Hoca’nın kayınbiraderi olan Arabul, istişarelerle aday olduğunu ve Cübbeli Ahmet Hoca’nın kendisine bu adaylıkta destek olduğunu söyledi.

Milli Gazete'den Tolga Saçıkaralı'nın röportajına göre, Mustafa Arabul, ittifakın başarıya ulaşmasını istemeyenlerce yapılan bazı açıklamalara da cevap verdi. Kul hakkına giren iftira ve ithamlarla dolu daha önce yapılmış bir açıklamayı da hatırlatan Arabul,  “Bu açıklamayı yapanlar Mahmut Efendi Hazretlerinin yüzünü bile göremeyen insanlardır. Bu sözler İsmailağa Cami eşrafına ait, cemaate değil. Bu ittifak milletin ittifakıdır” dedi.

Saadet Partisi çatısı altında yapılan ittifaktan aday olma konusunu da değerlendiren Arabul, “Ben aday olurken bu saydığım büyüklerimin hepsiyle istişarede bulundum ve izin aldım. Milletimiz gerçekleri görecektir. Allah’ın izniyle Milli İttifaktan Milli İktidara yürüyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Geçen seçimden sonrada da Sayın Erdoğan da Efendi Hazretlerini ziyaret etmişti. Tabi, herkes Efendi Hazretleri ile aynı fotoğrafta bulunabilir. Fakat seçimlere 1 ay kala bu fotoğraf çekilmiştir. Seçimlerden sonra 1-2 ay geçer yine herkes fotoğraf yayınlayabilir. Ancak, seçime 1 ay kala Milli İttifakın liderleri Efendi Hazretlerinden dua alıyor ve Cübbeli Ahmet Hocanın kayınbiraderi İttifaktan aday olmuş. Halkımızın bunları iyi düşünmesi lazım. Bir de son olarak şunu söylemek istiyorum. Ben aday olurken bu saydığım büyüklerimin hepsiyle istişarede bulundum ve izin aldım. Milletimiz gerçekleri görecektir. Allah’ın izniyle Milli İttifaktan Milli İktidara yürüyeceğiz.”

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Adayı Mustafa Arabul, “Milli İttifak”ın milletin ittifakı olduğunu ve seçimlerde büyük bir başarı elde edeceğini söyledi. Cübbeli Ahmet Hoca’nın kayınbiraderi olan Arabul, istişarelerle aday olduğunu ve Cübbeli Ahmet Hoca’nın kendisine bu adaylıkta destek olduğunu söyledi.

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili adayı Mustafa Arabul, gazetemize Milli İttifak ve İsmailağa Cemaati hakkında önemli açıklamalar yaptı. Kamuoyuna, “İsmailağa Cemaati’nden, İttifak yalanlaması” şeklinde servis edilen haberlerle cevap veren, Cübbeli Ahmet Hocanın kayınbiraderi Mustafa Arabul, “Bu sözler İsmailağa Cami eşrafına ait, cemaate değil. Ayrıca bu ithamlar bizleri çok üzmüştür. Tartışmanın bile bir üslubu vardır. Şer ittifak demek, milletin ittifakına çamur atmaktır. Biz bunu asla kabul edemeyiz “ diye konuştu.

Cami Eşrafı Cemaati Temsil Etmez

Cemaat neden bu cami eşrafıyla karıştırılıyor?


“Bu açıklamayı yapanlar Efendi Hazretlerinin yüzünü bile göremeyen insanlar. Fakat evvelden beri İsmailağa Cemaati denmesi, malumunuz Efendi Hazretlerinin İsmailağa Camiinde İmamlık yapmış olmasıdır. Ancak, daha sonra oradan ayrılarak şu andaki hane-i saadetlerinin olduğu Çavuşbaşı’na geçince, cemaat Çavuşbaşı’ndaki Marifet Derneği’ne tabi olmuştur. Yani merkez Marifet Derneği olmuştur. Dolayısıyla burada dikkate alınması gereken açıklamalar, Marifet Derneği’nin açıklamalarıdır.”

Kul Hakkı’na Giriyorlar

Paralel İttifak ithamları için ne söylemek istersiniz?


“Bir şeyi tartışırken bile üslubuna uygun tartışmak ve ahlaklı olmak lazımdır. Son dönemdeki haberlere baktığımız zaman iğrenç suçlamalar var. Bunlar kul hakkıdır. Ne demek şer ittifak? Ne demek paralel ittifak?  Bakınız ben siyasete gireli 5 ay oldu. Fakat 5 ayda en hızlı paralelci ilan edildim. Artık, iş öyle bir noktaya geldi ki hükümetin yanında olmayan herkes paralelci oldu. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Ayrıca bize bu suçlamalarda bulunanlardan Allah katında da davacıyız”


"Allah Dostlarının Kalp Gözleri Açıktır"

İsmailağa Cami eşrafı, Efendi Hazretlerini kabul ediyor mu?


“Sözde itibar ediyorlar ama Çavuşbaşı’ndan ve Marifet Derneği’nden yapılan hiçbir açıklamayı kabul etmiyorlar.  Efendi hazretlerinin başkaları tarafından yönlendirildiğini iddia ediyorlar. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Çünkü Allah dostlarının kalp gözleri açık olduğu için böyle bir şey mümkün değildir. Bu açıklamalar, kendilerini haklı çıkarmak için kullanılan ifadeler ve kabul edilemez.”

"Bazı Mihrakları Rahatsız Eden Ziyaret
"

Milli İttifak liderleri Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici geçtiğimiz haftalarda İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’ye ziyarette bulunmuşlardı. Mahmud Efendi Hazretleri’ne çalışmaları hakkında bilgi veren liderler, dua isteyip ziyaretlerini sonlandırmıştı. Daha sonra bu ziyaret, art niyetli mihraklar tarafından siyasi hırslarına zarar verdiği için eleştirilmişti.

“Milli İttifaktan Milli İktidara yürüyeceğiz”

Geçtiğimiz günlerde İttifak liderleri Efendi Hazretlerini ziyaret etmişti. Dolaysıyla aynı şeyi Efendi Hazretleri için de söyleyebilir miyiz?

“Şimdi geçen seçimden sonrada da Sayın Erdoğan da Efendi Hazretlerini ziyaret etmişti. Tabi, herkes Efendi Hazretleri ile aynı fotoğrafta bulunabilir. Fakat seçimlere 1 ay kala bu fotoğraf çekilmiştir. Seçimlerden sonra 1-2 ay geçer yine herkes fotoğraf yayınlayabilir. Ancak, seçime 1 ay kala Milli İttifakın liderleri Efendi Hazretlerinden dua alıyor ve Cübbeli Ahmet Hocanın kayınbiraderi İttifaktan aday olmuş. Halkımızın bunları iyi düşünmesi lazım. Bir de son olarak şunu söylemek istiyorum. Ben aday olurken bu saydığım büyüklerimin hepsiyle istişarede bulundum ve izin aldım. Milletimiz gerçekleri görecektir. Allah’ın izniyle Milli İttifaktan Milli İktidara yürüyeceğiz.”
<< Önceki Haber Cübbeli Ahmet Hoca'nın kayınbiraderi açık açık konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER