Çukurova Belediyesi'nden görme engelliler için kütüphane


Adana'nın Çukurova Belediyesi'nin görme engellilere yönelik yaptırdığı ve içerisinde kütüphane ile fitnes salonunun bulunduğu 'Çok Amaçlı Eğitim Tesisi' hizmete girdi. Tesiste hem spor yapma hem de görme engelliler için okuma imkanı sağlanıyor. Başkan Soner Çetin, "Türkiye'ye örnek olacak entegre bir tesis yapıyoruz. Biz ilklerin belediyesiyiz." dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in talimatı üzerine hizmete açılan Görme Engelliler Çok Amaçlı Eğitim Tesisi ve Kütüphanesi engelli vatandaşların tavsiye ve önerileri de dikkate alınarak hazırlandı. Güzelyalı Mahallesi'nde hizmete giren tesisin bir bölümünde hem basketbol oynanacak bir saha bulunuyor hem de bitişiğinde özel bir kütüphane yer alıyor. Kütüphanedeki kitapların tümü altı noktalı özel Braille alfabesi ile hazırlandı.

CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ ile Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in de yer aldığı açılışa dünyaca ünlü sporcu Nasuh Mahruki, Boehringer Ingelheim Türkiye Müdür Yardımcısı Ayşe Tanbaz ve Boehringer Ingelheim Finans Direktörü Arjen Vanderhoyden de katıldı. Açılış töreninde konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, projeye büyük katkıları olan Genç Engelliler Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan'a teşekkür ederek, "Bugün Adana'da yine bir ilki gerçekleştirmenin ve engelli kardeşlerimizi kütüphaneleriyle buluşturmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Kütüphanemizde çeşitli romanlar ve öyküler var. Görme engelli kardeşlerimizi buraya bekliyoruz." dedi.

Engellilerin Adana'da özlemini çektiği engelliler özel fitness salonunu da aynı gün hizmete açan Başkan Soner Çetin, "Engelli kardeşlerimiz için çok yararlı bir yer daha. Sizin için ne yapsak az." diye konuştu.

Adana'da ve Türkiye'de ilke imza atılan birçok proje hazırladıklarını belirten Çetin, 3 Ekim Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı ve Atiye konserinin yer aldığı törenle bölgenin ilk ve tek Jurassic Parkı'nın açılışını yapacaklarını söyledi. Engellilerin her zaman yanında olduklarının altını bir kez daha çizen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Aynı gün yine engelli yurttaşlarımız için yaptırdığımız havuzumu da hizmete açıyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Çukurova Belediyesi'nden görme engelliler için kütüphane Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER