Cumhurbaşkanı Akıncı, eski Rum lider Klerides'le ilgili sergiyi açtı


KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis bu kez bir sanat etkinliğinde buluştu. Kıbrıslı liderler, Costas & Rita Severis Güzel Sanatlar ve Araştırma Merkezi'nde Rum eski Lideri Glafkos Klerides'in kişisel eşyalarının yer aldığı serginin açılışını yaptı..

Açılışta, Klerides'in hayatını anlatan sinevizyon gösterisi de yapıldı. Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum Lider Anastasiadis, açılış öncesinde katılımcılarla bir süre sohbet etti. Serginin açılışına KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Barış Burcu da katıldı.

KLERİDES'İN KIZI: AÇILIŞI İKİ LİDER YAPMASI SEVİNDİRİCİ

Serginin açılış konuşmasını yapan Costas Severis, Klerides'in hayatını anlattı. Glafkos Klerides'in kızı Keti Klerides de babası Glafkos Klerides'in kişisel eşyalarının sergilenmesinden ve açılışın iki lider tarafından yapılmasından duyduğu sevinci ve memnuniyeti dile getirdi.

AKINCI: BURADA OLMAKTAN ONUR DUYDUM

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Bu akşam burada olmaktan onur duyuyorum. Kıbrıs'ta iki bölgeli, iki toplumlu çözüm hedefimizden uzaklaşmamalıyız. Sanırım Klerides'inde hedefi bu idi." dedi. Klerides'in hatırlanmayı ve anılmayı hak eden bir kişi olduğuna dikkati çeken Akıncı, "Ölüm haberini aldığımda yurt dışındaydım ve cenazesine katılamamıştım. Ancak Rum halkının üzüntüsünü bir açıklama yayınlayarak paylaşmıştım." diye konuştu.

Klerides ile aralarındaki yaş farkına rağmen gerçek bir diyalog kurduklarına değinen Cumhurbaşkanı Akıncı, "Kızı Keti Klerides'e de almış olduğu bu inisiyatif için teşekkür ederim. Kostas ve Rita Severis'e de sergiyi düzenledikleri için; Kıbrıs'ta barış ve uzlaşıya olan katkıları nedeniyle teşekkürlerimi sunarım." dedi.

ANASTASİADİS: AYNI ANLAYIŞLA ÇABA SARF EDİYORUZ

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasidis de, Adanın birleştirilmesi adına yoğun çabalar gösteren ve sembol bir lider olan Klerides'in yaşamının bu hedefi görmeye yetmediğini söyledi. Anastasidais, Kıbrıs sorununun çözümü için de aynı anlayışla çaba sarf ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından serginin açılışı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis tarafından gerçekleştirildi.

Açılışın ardından iki lider Klerides'in kişisel eşyalarının ve fotoğraflarının yer aldığı sergi salonunu gezdi. CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Akıncı, eski Rum lider Klerides'le ilgili... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER