"Cumhurbaşkanı AYM'yi tanımazsa dağıtıcı firmalar da Yargıtay'ı tanımaz"


MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, "Cumhurbaşkanı'nın Anayasa Mahkemesi'ni tanımadığı bir yerde elektrik firmalarının Yargıtay'ı dikkate almalarını beklemek hayal olur." diye konuştu.

Tüketicilerden gelen şikayetlerle sık sık kamuoyunun gündemini meşgul eden elektrik faturaları meclis gündemine taşındı. Faturalardaki hukuksuz uygulama iddialarını dile getiren Koçdemir, "Şirketlerin şebekelerinde meydana gelen arızaların tespit ve onarım maliyetini ilgili mevzuata aykırı olarak abonelere fatura etme yoluna gittiği doğru mu ?" diye sordu.

"Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun verdiği kararla, dağıtım şirketlerinin kullanıcılardan kayıp-kaçak bedeli tahsil etmesinin hukuka aykırı olduğu tespit edilmişti" hatırlatmasında bulunan Koçdemir, şunları ifade etti: "Bu kez dağıtım bedeli ve enerji bedeli olarak ellerini vatandaşın cebine sokuyorlar. Ekim 2015'ten bu yana hukuksuz olarak uygulamaya devam ediyorlar. Hükümet artık dağıtıcıları değil, vatandaşın hakkını korumalıdır."

Vatandaşları rahatsız eden bir diğer konunun da cep telefonu operatörlerinin 'cayma bedeli' adı altında fatura ettiği bedeller olduğunu hatırlatan Koçdemir, "Yetkili kurumları bu konuda düzenleme yapmaya çağırıyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber "Cumhurbaşkanı AYM'yi tanımazsa dağıtıcı firmalar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER