Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehitlerin ruhlarını muazzep edecek hiçbir adım atmadık


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehitlerin ruhlarını muazzep edecek, gazilerin yüreğini burkacak hiçbir adımın atılmasına izin vermediklerini, vermeyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan resepsiyon ve 55 ilde düzenlenen törende, şehit yakını ve gazilere Devlet Övünç Madalyaları takdim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, resepsiyonda yaptığı konuşmada, şehitlerin ruhlarını muazzep edecek, gazilerin yüreğini burkacak hiçbir adımın atılmasına izin vermediklerini, vermeyeceklerini söyledi. Tüm terör örgütleriyle sonuna kadar ve tavizsiz bir mücadele içinde olduklarını kaydeden Erdoğan, "Teröristlerin tamamını da eninde sonunda Allah'ın izniyle bu ülkede imha edeceğiz" dedi.

Temmuz ayından bu tarafa 300'ün üzerinde asker ve polis şehit verildiğini kaydeden Erdoğan, "Ama ne kazandık biliyor musunuz, bu toprakların vatanımız olduğunu dosta düşmana bir kez daha göstermiş olduk. Bu önemliydi. Bu kazanç öyle bir kazançtır ki ancak Çanakkale ile Kurtuluş Savaşı ile mukayese edebiliriz" dedi. Erdoğan, şehitlerin kanlarıyla, gazilerin fedakarlıklarıyla yazdıkları destanın, tarih kitaplarına altın harflerle nakşedileceğine, nesiller boyunca kulaktan kulağa anlatılacağına inandığını belirterek, "Elbette ateş düştüğü yeri yakar, bir eşin ve çocukların yürek yangını, annenin babanın evlat acısı, kardeşin hüznü ne tarif edilebilir, ne de aynen yaşanabilir ama şundan emin olunuz, milletimiz sizlerin yaptığı fedakarlığın büyüklüğünü çok iyi biliyor." dedi.

Erdoğan, 25 şehit yakını ve gaziye Devlet Övünç Madalyalarını tevcih etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törenle birlikte eş zamanlı 55 ilde yapılan törenlerde toplam 220 şehit yakını ve gaziye madalya takdim edildi. Erdoğan, tören sonrasında şehit yakını ve gazilerle fotoğraf çektirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehitlerin ruhlarını muazzep... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER