Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çin yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda büyükelçilere verilen iftarda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çin yorumu

Çin seyahati öncesi İstanbul'da Doğu Asya'lılara yönelik saldırıları manidar bulduğunu söyleyen Erdoğan, "Medyada dolaşan, büyük bir kısmı da yalan ya da istismar olan bu haberlerden sonra İstanbul'da asla tasvip etmediğimiz olaylar yaşandı. Ülkemize gezmeye, yaşamaya gelen Doğu Asyalı insanlar bizim dostumuzdur. Onlar bizim misafirimizdir. Bu olaylar bize yakışmaz. Provokatörlerin oyununa gelmeyin" dedi.

"UYGUR TÜRKLERİYLE İLGİLİ GÖRÜNTÜLERİN BİRÇOĞU YALAN"

Çin'e bir ziyarette bulunacağım. Çin seyahati öncesindeki gelişmeler manidardır. Bu akşam bunu sizinle paylaşmak istiyorum.

Dünyanın her yerinde bizim soydaşlarımız var. Yaşanan bütün hadiseler bizi doğrudan ilgilendiriyor. Medyada dolaşan, büyük bir kısmı da yalan ya da istismar olan bu haber ve görüntülerden sonra İstanbul'da asla tasvip etmediğimiz olaylar yaşandı. Ülkemize gezmeye, yaşamaya gelen Doğu Asyalı insanlar bizim dostumuzdur. Onlar bizim misafirimizdir. İstanbul'da yaşanan provokatif olaylar bize yakışmaz. Provokatörlerin oyununa gelmeyin. Ülkemize gelenler bize emanettir.
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çin yorumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER