Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiası ile Mersin'de 13 kişi göz altına alındı

Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiası ile Mersin'de 13 kişi göz altına alındı

Mersin'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla Tabip Odası Genel Sekreteri Mehmet Antmen'in de aralarında bulunduğu 13 kişi göz altına alındı. Göz altına alınanlar adliyeye sevk edildi.

Mersin'de İstasyonda başlayan ve Cumhuriyet Alanında son bulan '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' yürüyüşü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddia edilen aralarında aralarında Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mehmet Antmen'in de bulunduğu Birleşik Haziran Hareketi üyesi 9 kişi ile Türkiye Gençlik Birliği Üyesi (TGB) 4 kişinin evlerine Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından tebligat gönderildi. Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri tamamlanan 13 kişi Mersin Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. 13 kişi daha sonra adliyeye sevk edildi.

Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi Gürkan Dağdeviren adliye önünde yaptığı açıklamada arkadaşlarının 1 Mayıs'ta attıkları 'Hırsız katil Erdoğan' sloganları gerekçesiyle evlerine tebligat yapıldığını belirtti. Bu tebligat sonunda arkadaşlarının Güvenlik Şube'ye intikal ettiğini ifade eden Dağdeviren, "Bunun ardından tutuklama talebiyle mahkeme sevk edildiler. Şu an adliyenin önündeyiz. 9 tane arkadaşımızın içinde bir tanesi doktor" diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiası ile Mersin'de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER