Cumhuriyet'ten Bugün'e destek: Teslim olmayacağız

Cumhuriyet Gazetesi yayın ekibi, savcı tarafından hukuksuz bir şekilde yönetimine kayyum atanan İpek Medya Grubu'na destek için geldi.

Cumhuriyet'ten Bugün'e destek: Teslim olmayacağız

Yayın ekibiyle birlikte Mecidiyeköy'deki İpek Medya Grubu binasına gelen Can Dündar, burada Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt ve Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros ile görüştü.

Çıkışta açıklama yapan Can Dündar, şunları söyledi:

EN ÇOK BASKI MEDYADA

Koza İpek Holding'e hukuksuz kayyum atanmasına tepki gösteren Can Dündar, "Medya üzerinde çok uzun süredir yapılan baskılar silsilesinin yeni bir aşaması, daha vahim bir aşaması. Uzun süredir Türkiye gerçekten bir diktatörlük gibi yönetiliyor. Ağır bir baskı ortamı her alanda hissediliyor ama en çok medyada hissediyoruz. Dün gerçekleşen bu operasyonda onun önemli bir aşaması. Artık sesini beğenmediği medya organına el koyup başına tamamen kendi yandaşını getirecek kadar pervasızlaşmış bir iktidarın yeni adımı. Biz haberi alır almaz gazetemiz adına, hem bir yurttaş hem de bir gazeteci olarak, dayanışma duygularımızı ifade etmeye geldik. Bu baskılara karşı birlikte mücadele edeceğiz, birlikte göğüsleyeceğiz. Hiçbir zaman yılmayacağız. Biz baskı karşısında sonuna kadar direnmeye kararlıyız" diye konuştu.



TESLİM OLMAYACAĞIZ

Biz açıkça haberi alır almaz gazetemiz adına hem bir gazeteci olarak, hem bir yurttaş olarak duygularımızı ifade etmeye geldik. Bu baskılara karşı birlikte mücadele edeceğiz. Yılmayacağız. Bu binalar, kanallar, gazeteler geçici. Biz hep burada olacağız. Teslim olmayacağız.

KORKUNUN SONUCU OLARAK BUNU YAPIYORLAR

Görüşü ne olursa olsun, sicili ne olursa olsun, hangi hükümete partiye destek verirse versin, dayanışma duygularımızı ifade etmeye geldik. Hiçbir korkumuz yok. Asıl onlar korkuyor. Bir korku sonucu bunu yapıyorlar zaten. Bu kadar korkutmuş olmaktan da memnunum, siz de memnun olun. Bu korkuyu yaratabildiyseniz, doğru yoldasınız demektir. Beni asıl korkutan, bu baskı karşısındaki sessizlik. Bazı medya organlarını hala bunu görmemesi ve sıranın kendisine gelmesi. Artık o noktayı geçtik. Herkesin, sırasının kendisine gelmemesi için harekete geçmesi. Herkesin bu sahiplenmeyi yapması lazım.

PAZAR GÜNÜ BEDELLERİN ÖDENDİĞİ GÜNLER BAŞLAYACAK

Kılıçdaroğlu'nun dün geldiğini öğrendim, memnuniyet verici. Sen ben yok, topluca göğüslememiz gerekiyor bunları. Bunun devam ettiğini de görüyorum. Herkeste uyanıklık var. Muhtemelen bugün gelecekler. Ama herkes biliyor ki, Pazar günü bu baskıların bedelinin ödendiği günler başlayacak. Zaten korkunun temelinde de bu yatıyor.

TAHAKKÜMÜN BU KADAR PERVASIZLAŞTIĞINI GÖRMEDİM

Bu baskıyı hiçbir dönemde görmedim. İktidarın iki dudağının arasındı bir medya olmadı. Askeri dönemi de gördük, ama bu kadar uzun sürmemişti. Tahakküm bu kadar pervasızlaştığını görmedim. Biz sağlam durabilirsek, dayanışma sergileyebilirsek özgür bir medya bekliyor bizi ileride.
<< Önceki Haber Cumhuriyet'ten Bugün'e destek: Teslim olmayacağız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER