Davulcunun kendisini bulamadılar, benzerine ceza kestiler

Kayıp 128 milyar dolar tartışmasında ilginç bir olay yaşandı. Kastamonu'da "128 milyar dolar nerede?" diye mani okuyan davulcuya benzediği gerekçesiyle İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi ve CHP üyesi Emre Tiftik’e idari para cezası uygulandı.

SHABER3.COM

Kastamonu’da geçen günlerde 128 milyar dolar nerede manisi eşliğinde ramazan davulu çalan kişiyi arayan emniyet, sırtı dönük olan ve yüzü görülmeyen davulcuya benzediği gerekçesiyle İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi ve CHP üyesi Emre Tiftik’e ceza kesti. 

İTİRAZ EDECEK

Tebligatta delil olarak ise “Olay günü tutanak tutulmuş olması”, “Videodaki davulcuya benzediği” ve “Sosyal medyada davulcu hakkında paylaşımda bulunması” gösterildi. Kararı değerlendiren Tiftik, “Genç bir hukukçu adayı olarak ülkem adına çok üzüldüm. Bugün, yarın ve daima hukuksuzluklara karşı mücadele edecek, üstünlerin hukukuna karşı hukukun üstünlüğünü savunacağım” diye konuştu. Tiftik cezaya itiraz edeceğini de kaydetti. 

Polis Emre Tiftik'e sokağa çıkma yasağını ihlal etme suçundan 900, kabahatler kanunu kapsamında ise 204 TL olmak üzere toplamda bin 114 TL idari para cezası kesti.

 
<< Önceki Haber Davulcunun kendisini bulamadılar, benzerine ceza kestiler Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER