Davutoğlu Konya'da temel atma ve açılış törenine katılacak


Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın Konya'da 1 milyar 171 milyon lira yatırım bedelli 42 adet eserin toplu temel atma ve açılış törenine katılacak.

Davutoğlu, 24 Şubat Çarşamba günü saat 14.00'de Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan toplu açılış ve temel atma törenine katılacak. Konya'dan açılışları gerçekleştirilecek ve temelleri atılacak 42 adet tesis arasında 8 adet baraj ve depolama tesisi, 4 adet sulama tesisi, 1 adet iletim kanalı, 8 adet gölet ve sulama tesisi, 15 adet taşkın koruma tesisi, 2 adet çevre projesi, 2 adet ormancılık, 1 milli park ve 1 adet meteoroloji projesi bulunuyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 24 eserin toplam maliyetinin 1 milyar 171 milyon TL olan 42 olduğunu, bunlardan 19 adedinin açılışının yapılacağı, 23 adet tesisin temelinin atılacağını belirtti. Eroğlu, "Ayrıca 4 bin 940 dekar alanda 156 bin adet fidan toprakla buluşturulacak. Korunan alanların altyapısı ve çevre düzenlemeleri yapılarak, yaban hayatına katkı sağlanacak. Temeli atılacak 6 adet OMGİ ile de meteorolojik tahminler daha sağlıklı ve zamanında yapılacak. Bu tesislerin tamamlanması ile ekonomiye yıllık 673 milyon TL katkı sağlanacak." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu Konya'da temel atma ve açılış törenine katılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER