Davutoğlu: Soylu niye AYM'ye saldırıyor biliyor musunuz?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) toplantı ve gösteri hakkına dair almış olduğu kararlardan dolayı Başkan Zühtü Arslan'ı hedef aldığı açıklamaların yankıları devam ederken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tartışmalara dair konuştu.

SHABER3.COM

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, “Süleyman Soylu niye Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) saldırıyorlar biliyor musunuz?  Tamamen keyfi, denetlenmeyen, gayr-i hukuki bir yönetim istiyorlar. Ellerindeki güç yetmiyor bir türlü.” dedi.

Ahmet Davutoğlu, “İçişleri Bakanı Soylu, Anayasa Mahkemesi ile devam eden bir tartışmaya giremez. Eğer girerse bunun ismi tartışma, atışma veya didişme olmaz. Bunun ismi buz gibi devlet krizi, hükûmet krizi, demokrasi krizi olur.” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Soylu'nun AYM Başkanı Zühtü Arslan'ı tehdit etmesine dair şunları söyledi: “Ülkenin güvenliğinden sorumlu bakan hukuk devletinin en önemli kurumlarından biriyle gözümüzün önünde resmen kavga çıkarmaya çalışıyor. İçişleri bakanı anayasa mahkemesiyle devam eden bir tartışmaya giremez."

"BÜTÜN YARGI SİSTEMİ ELLERİNDE"

"Niye AYM'ye saldırıyorlar biliyor musunuz?" sorusunu yönelten Davutoğlu, "Tamamen keyfi, denetlenmeyen, gayr-i hukuki bir yönetim istiyorlar. Ellerindeki güç yetmiyor bir türlü." dedi.

Davutoğlu, "Bütün yargı sistemi ellerinde, istedikleri kararı aldırtabiliyor, işaret ettikleri kişiyi tutuklatıp istedikleri kişiyi hapisten çıkarıyorlar. Buna o kadar alıştılar ki AYM'nin arada sırada yaptığı hukuk hatırlatmasına tahammül edemiyorlar." ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Davutoğlu: Soylu niye AYM'ye saldırıyor biliyor musunuz? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER