Davutoğlu: Terör destekçisi HDP milletvekillerine dersi TBMM'de vereceğiz


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Güneydoğu'daki operasyonların kararlılıkla süreceğini belirterek bu hendekleri kazanların hendeklerini, kendi tuzaklarını başlarında parçalamaya kararlı olduklarını söyledi.

"Bunlar bu hendekleri kazarak İslam'ın değerlerine saldırıyorlar, Diyarbakır'ın ruhuna saldırıyorlar." diyen Davutoğlu, "Terör örgütüyle Türkiye'nin geleceğini karartma iddiasını terk edene, silahları toprağa gömene kadar mücadele edecek, kardeşçe bir Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz. Terör örgütü orada halka hayatı zindan edecek, bu HDP Eş Başkanı bunlara selam duracak. Terör örgütünün mağdur ettiği, zarar verdiği vatandaşlarımıza gereken maddi, manevi desteği vereceğiz. Terör destekçisi bu HDP milletvekillerine de gerekli dersi TBMM çatısı altında vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi'ne katıldı. Kapıda bekleyen gençleri eşi Sare Davutoğlu ile birlikte selamlayan Davutoğlu, gençlere yaptığı konuşmanın ardından salona giriş yaptı. Burada gençlerle tek tek tokalaşan Davutoğlu, zaman zaman gençlerle selfie çektirdi. Davutoğlu, gençlerin kendisine verdiği cep telefonlarıyla da selfie çekti.

Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, 1 Kasım seçim zaferinden çıktıklarını ifade etti. AK Parti gençliğinin hiçbir zorluk karşısında yılmayacağını savunan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Bu salonda tarihin akışını değiştiren gençlerin simasını görüyorum. Sizlerde Hz. Yusuf'un yüzünü görüyorum. Her birinizin yüzünde Hz. Yusuf'un cemalini görüyorum. Hz. İsa'yı düşünün. Tek başına ama Rabb'iyle birlikte. Ben sizlerde Hz. İsa'nın merhametini, şefkatini, teslimiyetini görüyorum. Hz. Peygamber ile birlikte Medine'ye yürüyen gençleri düşünün. O gençler tevhidin, ahlakın, adaletin öncüsü olacak bir medeniyetin öncü yürüyücüsü oldular. O gençlerin imanını görüyorum. Rabb'ine teslim olan Hz. Ali'yi düşünün. Ben her birinizin yüzünde Hz. Ali'nin cesaretini, imanını görüyorum. Alparslan'ın, onun arkasındaki gençlerin aşkını sizlerde görüyorum. Anadolu'nun gençlerini, Anadolu'nun bacılarını sizlerin çehrenizde görüyorum. Fatih Sultan Mehmet Han'ın bitmez, tükenmez azmini, Ulubatlı Hasan'ın cesaretini sizde görüyorum. Sizlerin çehresinde Çanakkale'de şehit olmak için yürüyen aziz gençlerin şehitlik aşkını görüyorum. Bu istiklal bayrağını daha yücelere dalgalandırmaya var mısınız? Fahit Sultan Mehmet Han'ın, Ulubatlı'nın fetih aşkını yeniden yaşatmaya var mısınız? İstiklal aşkını istikbale taşımaya var mısınız? Sizlere en büyük emanetimiz budur. Adaletin, hakkaniyetin, merhametin sözcüsü olacaksınız."

'KARANLIK BİR DEVRİ KAPATTIK, AYDINLIK DEVİR AÇTIK, DEMOKRASİMİZ GÜÇLENDİ'

Geçen 13 yılda milletle birlikte karanlık bir devri kapattıklarını, aydınlık bir devri başlattıklarını dile getiren Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Krizlerle çalkantılarla kargaşayla malul olan Türkiye gitti, atılımlarla büyüyen, özgürleşen, gelişen yeni bir Türkiye doğuyor. Ülkenin dertlerine çözüm üretmek bir tarafa, bu ülke için kendisi bir dert haline gelmiş olan siyasi anlayışlar tedavülden kalktı. Adeta dibe vurmuş bir ekonomi ayağa kalktı ve rekor üstüne rekor kırıyor. Demokrasimiz güçlendi. Milletin oyuna saygısı olmayanların, her türlü darbeci, vesayetçi, tek tipçi girişimleri devre dışı bırakıldı. Kendi içine kapalı bir ülkeden, dünyanın her köşesinde olan, söz söyleyen, sözünü dinleten bir Türkiye'ye geldik. Bütün bunları milletimizin desteğiyle başardık. Bu 13 yıl milletimizin başarısıdır. Bizler yarınki Türkiye özlemiyle büyüdük. Bizler Necib Fazıl'la büyüdük. Biz büyüdük ve yarınki Türkiye özlemi gerçek oldu. Yeni Türkiye bizim sizler için gördüğümüz gelecek rüyasının adıdır. Sizin için hukuksuzluk, haksızlık, müdahaleler karşısında dimdik durduk. Çetelere, vesayetçi yapılara, paralel yapılara sizin için boyun eğmedik. Sizden önceki nesiller doğru dürüst günyüzü görmedi. Sizler darbeler döneminin geri gelmemek üzere kapandığını gördünüz. Yoksulluğun dizginlendiği, dünyanın her yerine başı dik olarak seyahat edilebildiğini gören nesil sizsiniz. 78 milyonun arasında nifak sızmasını siz engelleyeceksiniz. Bu millet size inanıyor."

'HENDEKLERİ, KAZANLARIN BAŞLARINDA PARÇALAYACAĞIZ'

Güneydoğu'daki operasyonların kararlılıkla süreceğini vurgulayan Davutoğlu, bu hendekleri kazanların hendeklerini, kendi tuzaklarını başlarında parçalamaya kararlı olduklarının altını çizdi. "Bunlar bu hendekleri kazarak İslam'ın değerlerine saldırıyorlar, Diyarbakır'ın ruhuna saldırıyorlar." diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: "Minarelerdeki ezan seslerini susturuyor, yerine kendi süfli marşlarını çalıyorlar. Diyarbakır'da Kurşunlu Camisi'ni yaktılar, sonra hiç utanmadan bize iftira etmeye kalktılar. Zaten terörle yol almaya çalışandan mertlik beklenmez, doğruluk beklenmez, insaf beklenmez."

Bugün Güneydoğu'da ortaya konulmak istenen planın odağında gençler olduğunu belirten Davutoğlu, terör örgütü ve onun güdümündeki bazı siyasi çevrelerin, gençleri kuşatmak isteyen bir nefret dili örüyor olduğuna dikkat çekti. "Okula gitmesi gereken, yaşları 8 ila 17 arasındaki çocukların, gençlerin ellerine molotofkokteyli tutuşturuyor, kendi okullarını yaktırıyorlar, güvenlik güçlerine saldırtıyorlar." diyen Davutoğlu, "Dağa kaldırdıkları gençleri ölüme gönderiyorlar. 12-13 yaşındaki çocukların eline silah veriyorlar. Kanına giremedikleri gençleri infaz ediyorlar, katlediyorlar. Bu Yasin Börü'yü katlederken de böyleydi, bir çorbacıda çalışan Şeyhmus Sanır'ı katlederken de böyle oldu. Gençleri, okula, camiye, kitaba, kaleme düşman hale getirmek istiyorlar." ifadelerini kullandı.

HDP yöneticilerinin çıkıp terör örgütünün açtığı hendekleri meşrulaştırma derdine düştüğünü vurgulayan Davutoğlu, bir HDP'li bir milletvekilinin utanmadan evlerinden ayrılmak zorunda kalanları tehdit ettiğini söyledi. Bu milletvekilinin "Bırakıp gitmeyeceksin, bir gün geri dönmek istersen yüz bulamayabilirsin." diyerek tehditler savurduğunu anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti: "İşte buradan söylüyorum, o evleri terk eden bütün vatandaşlarımız huzurla evlerine dönecekler. Halkı tehdit eden vekil görüntüsündeki bu terör destekçileri de mutlaka hak ettikleri cevabı alacaklar. Terör örgütüyle Türkiye'nin geleceğini karartma iddiasını terk edene, silahları toprağa gömene kadar mücadele edecek, kardeşçe bir Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz. Terör örgütü orada halka hayatı zindan edecek, bu HDP eş başkanı bunlara selam duracak. Terör örgütünün mağdur ettiği, zarar verdiği vatandaşlarımıza gereken maddi, manevi desteği vereceğiz. Terör destekçisi bu HDP milletvekillerine de gerekli dersi TBMM çatısı altında vereceğiz."

Gelecek hayali ölmek ve öldürmek olan bir gençlik oluşturmaya çalışan barbar bir örgütle karşı karşıya olunduğunu dile getiren Davutoğlu, "Kazdıkları hendeklerle kurdukları barikatlarla hukuka, barışa, adalete geçit vermeyeceklerini söylüyorlar. Hendekler kazarak, barikatlar kurarak oradaki hayatı karartmaya çalışıyorlar. Tam bir şımarıklık içindeler. Biz bu tuzaklara karşı her zaman olduğu gibi doğulu, kuzeyli, güneyli, batılı bütün gençliğimizle dimdik ayakta duracağız. Herkes emin olsun bu devran böyle devam etmeyecek. Bu cüretkar küstahlığa asla geçit vermeyeceğiz." dedi.

Türkiye'nin dışpolitikasını dikkatli bir şekilde yürüttüğünü vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu: "Birileri gaflet içinde davranıyor. Türkiye iftiralar atan bir vekil, anamuhalefet partisinde siyaset yapabiliyor. MİT TIR'ları kumpasını kuran ihanet odakları çaba gösteriyor. Bunlar marjinal unsurlardır. Bunlar Türkiye'ye asla zarar veremez. Çevremizdeki yangının Türkiye'ye sıçramaması için her türlü tedbiri alıyoruz. Ülke içinde nasıl ayrım gözetmiyorsak, komşu halklar için de aynı prensibi uyguluyoruz. Türkiye çevredeki bütün halklar için bir sığınak olmaya devam edecektir." CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Terör destekçisi HDP milletvekillerine dersi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER