Davutoğlu: Terörle mücadelede Avrupa ile hareket etmeye kararlıyız


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz her şeye rağmen terörle mücadelede Avrupa ile hareket etmeye kararlıyız. Avrupa'nın bölge güvenliğini sağlayabilmesi için Türkiye'den başka partneri yoktur." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldı. Olağanüstü bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Davutoğlu, "Vatandaşlarımdan ricam asla paniğe kapılmamalarıdır. Bugüne kadar saldırıları, kumpasları nasıl püskürttüysek bu şer odaklarını da püskürteceğiz." diye konuştu.

Çukur kazarak, pusu kurarak Türkiye'yi tökezletmek isteyenlerin bunu başaramayacağını vurgulayan Davutoğlu, "Bugünkü kadar namert insanlarla pek az karşılaştık. Öldürmeyi hayat biçimi haline getirenler huzur ortamını zehirledi. Bütün hesapları Türkiye'nin geleceğe yürüyüşünü durdurmaktır. Türkiye'nin bölgede söz sahibi haline gelmesine engel olamayacaklar." ifadelerini kullandı. Bazı siyasetçilerin dokunulmazlık zırhına bürünerek teröre destek vermesinin milletin vicdanını yaraladığını savunan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Biz de dokunulmazlıkların kaldırılmasını gündeme getirdik. CHP ve HDP de 'bütün fezlekeleri gündeme alalım' dediler. Bizim 'hayır' diyeceğimizi düşünerek teröre destek veren teröristleri kollamaya çalıştı. Biz de bunu görerek 'hodri meydan' dedik. Biz bu oyunları boşa çıkardık, ve onlar piyonlarla oynarken biz şah dedik ve mat oldular. Top CHP'nin sahasında. Top MHP'nin sahasında. HDP'nin de ne diyeceğinin hiçbir itibarı yoktur. CHP ve MHP olumlu davranırsa bir hamlede bütün dokunulmazlık fezlekelerinin taşınması teklifinde bulunacağız. Onlar 'bu yola çıkmayız' derlerse kusura bakmasınlar biz kendi teklifimizi sunar, milletimiz de düşen maskeleri görür."

Terörün gündemine mahkum olmayacaklarını ifade eden Davutoğlu, "Türkiye güven ve istikrarla büyüme ve kalkınmasını sürdürecek. Demokrasiden insan hak ve özgürlüklerinden asla geri atmayacağız.
Terörün gündemimizi almasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bizi hiç bir zaman terör kendi gündemlerine mahkum edemeyecek." dedi.

'AVRUPA'NIN GÜVENLİĞİ TÜRKİYE'DEN BAŞLAR'

Avrupa'nın güvenliği Türkiye'den başladığını vurgulayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin güvenliği için de Suriye'nin kuzeyinde bir güvenli bölge oluşturulması gerekmektedir. Yıllardır biz bunu dedik ama onlar kulaklarını tıkadılar. Biz her şeye rağmen terörle mücadelede Avrupa ile hareket etmeye kararlıyız. Avrupa'nın bölge güvenliğini sağlayabilmesi için Türkiye'den başka partneri yoktur."

Suriyeli mülteciler konusunda ise Davutoğlu, "3 milyar Euro'nun aktarılmasına önümüzdeki haftadan itibaren başlanacak. 2018 yılı sonuna kadar bir 3 milyar Euro daha külfet paylaşımı yapılacak." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Terörle mücadelede Avrupa ile hareket etmeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER