Davutoğlu: Türkiye-Almanya arasında yeni bir dönem başladı


Başbakan Ahmet Davutoğlu beraberindeki Türk heyetle resmi temaslar için gittiği başkent Berlin'de, Türkiye ile Almanya arasında yeni bir dönem başladığını belirtti.

Davutoğlu ve beraberindeki Türk heyet bugün 1. Hükümetlerarası Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'ne katılmak için Berlin'e gitti. Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve çoğunluğu bakanlardan oluşan heyetler arası görüşmeler sonrası Alman mevkidaşı ile birlikte basın açıklaması yaptı. Davutoğlu konuşmasında, Almanya'da yaptığı görüşmelerin önemine değindi. İki ülke ilişkilerinin daha güçlü bir yapıya kavuştuğunu aktaran Davutoğlu, Almanya ile yöni bir dönemin başladığını söyledi.

Başbakan Davutoğlu söz konusu dönemde hükümetler arası istişareler şeklinde yapılanma ile dışişleri ve ekonomi bakanları arasında ortak toplantıların olduğunu dile getirdi. Türkiye ile Almanya'nın tarih boyu müttefik iki ülke olduğu hatırlatan Davutoğlu ayrıca, ilk kez hükümetler arası istişare düzeyindeki bir zirvede birçok bakanın bir araya geldiğini vurguladı.

ALMAN TURİSTLERE YAPILAN SALDIRIDA SORUMLULAR MUTLAKA CEZALANDIRILACAK

12 Ocak 2016'da İstanbul Sultanahmet'te 10 Alman turistin katledildiği canlı bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen Davutoğlu, "Bu saldırılar sadece Türkiye'ye, sadece Almanya'ya değil bütün insanlığa dönük bir saldırıydı. Sorumlular mutlaka yakalanacak ve gerekli cezaya çarptırılacaktır." dedi.

"Aslında bu terör saldırısı karşı karşıya kaldığımız büyük tehlikeleri ve riskleri ortaya koyuyor." sözleri ile konuşmasına devam eden Davutoğlu, Berlin'de son derece önemli tarihi bir adım attıklarını kaydetti.

Berlin'de Almanya ile Türkiye arasında ilk kez Hükümetlerarası Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi düzenlendi. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Türkiye-Almanya arasında yeni bir dönem başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER