Davutoğlu'ndan petrol iddiasına cevap geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya’nın IŞİD petrolünün satımı konusunda Türkiye’nin müdahil olduğu yönündeki iddialarına “Bu Sovyetik propaganda makinesinin yalanlarına kimse itibar etmez." diye cevap verdi.

Davutoğlu'ndan petrol iddiasına cevap geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan'a gerçekleştireceği ziyaret öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, Rusya’nın dün IŞİD petrolünün satımı konusunda Türkiye’nin müdahil olduğu yönündeki iddiaları ve bu yöndeki daha fazla belgeyi açıklayacaklarını duyurmasını ‘Pravda yalanlarına’ benzetti. Davutoğlu, "Son bir hafta içerisinde Rus basınında ve Rus yetkililerce yapılan açıklamalar bana gençliğimi hatırlatıyor. Sovyet propaganda makinesi vardı. Bunlar 'Pravda yalanları' olarak anılırdı. Soğuk savaş döneminde Sovyet propaganda makinesi vardı. Her gün değişik yalanlar üretir, önce kendileri inanır sonra da dünyanın inanmasını beklerlerdi. Rusya'nın son 20-25 yıl içerisinde, soğuk savaş sonrasında unuttuğunu zannettiğimiz özellikleri, Sovyetler'den kalan Sovyetik özellikleri birer birer ortaya çıkıyor. Bu Sovyetik propaganda makinesinin yalanlarına kimse itibar etmez." diye konuştu.

'AZERBAYCAN İLE İLİŞKİMİZ RUSYA'DAN BAĞIMSIZ DEVAM EDİYOR'

Azerbaycan ile ilişkilerin Rusya'dan bağımsız devam ettiğine vurgu yapan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin enerji ile birlikte enerji çeşitlendirme amacı vardır. Çok boyutlu politikalar yaptık. TANAP projesi devam ediyor. Yeni konjöktürde Azerbaycan'da kapsamlı görüşmelerimiz olacak. Azerbeycan ile Türkiye arasındaki enerji artırımını konuşucağız. Azerbeycan ile ilişkimiz Rusya'dan bağımsız devam ediyor."

'DAEŞ'E YAPILACAK MÜDAHALEYİ RUS OPERASYONLARI ZORLAŞTIRIYOR'

DAEŞ'in Türkiye sınırından söküp atılacağını kaydeden Davutoğlu, "DAEŞ'e yapılacak müdahaleyi Rus operasyonları zorlaştırıyor. DAEŞ'in Türkiye sınırından atılması için gerekli olan önlemler alınmaktadır. İlk olarak DAEŞ'i Türkiye sınırından söküp atmak için çalışacağız." dedi.

DAVUTOĞLU, KABİNEDEN 7 BAKANLA AZERBAYCAN'A GİTTİ

Kabineden 7 bakanla Azerbaycan’a giden Davutoğlu ayrıca Türkiye’nin Azerbaycan’ın yanında yer alacağını ifade ederek, "Azerbaycan'nın işgal altındaki toprakları konusunda, Dağlık Karabağ başta olmak üzere tutumumuz açık ve nettir. Azerbaycan'ın bütün toprakları özgürlüğüne kavuşana kadar Türkiye, Azerbaycan'ın yanında yer alacaktır.” diye konuştu. 
<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan petrol iddiasına cevap geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER