Davutoğlu'nu zorlayan soru

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış'ın sözleri sorulunca cevap vermekten kaçındı. Davutoğlu net cevap vermedi, bir bürokratın söyledikleriyle yorum yapmayacağını belirtti.

Davutoğlu'nu zorlayan soru

"HERHANGİ BİR VATANDAŞ GİBİ O DA ELEŞTİRİR"

Davutoğlu Cumhurbaşkanlığı danışmanı Mustafa Akış’ın, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’u eleştiren sözlerine ilişkin ise “Sayın Kurtulmuş’un açıklamasına yönelik başdanışmanın açıklaması bana gelmiş değil. Varsa böyle bir açıklama cevap verme tutumu içine girmem. Türkiye'de devletin nihai başı anlamında Cumhurbaşkanı'nın ve hükümetin başı olarak Başbakan’ın yetkileri herkes tarafından bilinir. Anayasal çerçeveye açıktır. Bu anlamda siyasi gelenek vardır. Bunların tartışılmasını doğru görmem. Yorum da yapmak istemem ama bir Başbakan’ın bir bürokratın yorumu üzerine açıklama yapmasını doğru görmem” dedi.


DAVUTOĞLU GÖREV ALANI TARİFİ YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili kararı için “karara uymuyorum, saygı da duymuyorum” demişti.

Hükümet adına açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da bir soru üzerine “Cumhurbaşkanı Erdoğan kişisel görüşlerini ortaya koymuştur” demişti.

Kurtulmuş’un bu açıklaması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Akış, Kurtulmuş’a yönelik ‘kişisel konumlanma’ değil; ‘devletin ve hükümetin başı’ sıfatıyla bir açıklamadır” demişti.

Başbakan Davutoğlu, danışmanın açıklamasını görmediğini, görse de muhatap almayacağını söyleyip “Cumhurbaşkanı Devletin, Başbakan ise Hükümetin başıdır” şeklinde dile getirmiş oldu.
<< Önceki Haber Davutoğlu'nu zorlayan soru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER