Demirören küplere bindi

Alper Ulusoy'un yönettiği Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan hakem yanlışlarının bir hafta önce biten kış seminerinden hemen sonra cereyan etmesi, TFF-MHK ve Kulüpler Birliği'ni yeniden karşı karşıya getirdi.

Demirören küplere bindi

Fenerbahçe lehine verilmesi gereken, ve penaltıyı getirmeyen pozisyonlarla ilgili sert eleştirilere maruz kalan Ulusoy, bir diğer pozisyonda Mehmet Topal'ın neden olduğu harekete düdük çalıp kartları yanlış göstermesiyle karşılaşmanın sonucuna neden olacak bir başka yanlış yapmasıyla gündeme gelmişti. Topal'ın, Eskişehirspor'lu rakibinin ayağına kontrolsüz bir biçimde basmasına karşılık, Alpaslandirek kırmızı kartla atan Ulusoy'un oyunun büyük bölümünde hataları düdükler çalması ise iki taraf oyuncularını da çileden çıkmasına sebebiyet verdi. 

Maçı izleyen TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Ulusoy'un bu hataları karşısında küplere bindi. Bu ikili maçın bitiminde telefonla konuşurken varılan nokta herzaman olduğu gibi Alper Ulusoy'un dinlenmesine kadar gitti. Nitekim ilk yarının son maçında Kasımpaşa-Trabzonspor maçında Özgür Yankaya'da hatalı düdükler çalışmış, Edirne Bölgesi hakemine ceza olarak Amatör Lig'de maç yönettirilmişti.
İlişkili Haber

Mehmet Demirkol: Fenerbahçe'yi kayırmak istese...

"HATA YAPANIN ARKASINDA DURMAYACAĞIZ"

Antalya'daki kış seminerinde sözü yabancı hakeme getiren Demirören, "Bunu istemek ihanettir, ayıptır" diye konuşmuş ancak, "Hata yapan hakemin arkasında durmayacağız" sözünü etmişti. MHK başkanı ile bu konuyu dile getiren Demirören, Müftüoğlu'na derhal gerekenin yapılması talimatını verdiği öğrenildi.

MÜFTÜOĞLU, "SEZONUN EN DÜŞÜK PUANINI ALDI"

MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Eskişehirspor-Fenerbahçe maçının hakemine yönelik yaptığı değerlendirmede Alper Ulusoy'un yönetimine değinerek, "Sezonun en düşük puanını aldı. Dinlendirilecek" dedi. Ancak Ulusoy'un gözlemciden aldığı puan 7.4'ünde (Yetersiz) çok altında olduğu için dinlendirmenin uzun soluklu olacağı öğrenildi. Başkan Müftüoğlu, hakemlerin yarı-profesyonelliğe geçmesi ile ilgili olarak sorulan, "Aldıkları maç başı rakamları çok yüksek, bunun etkisinde kalıyorlar mı ?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Buna katılmıyorum. Hakemin sorunu para değildir. Onların gıdası maçtır. Yüz lira'da versen değişmez, daha üstünde bir para da. Benim anlamadığım, seminerden yeni çıkmış FIFA kokartını yeni takmış bir ismin nasıl böyle bir hata yaptığıdır"

ULUSOY'UN NOTU ZAYIF PERFORMANS VE ALTI

Diğer taraftan MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'nun, Alper Ulusoy için "Sezonun en düşük puanını aldı" açıklaması ise şu anlama geliyor...

7.0-7.4 arası : Yetersiz (beklenenin altında)
6.0-6.9 arası : Zayıf performans (oldukça yetersiz)
5.0-5.9 arası : Çok zayıf performans (Kabul edilemez)

HERKESİN ARASI AÇIK

Kış seminerinin bittiği gün Antalya'da konuşan MHK Başkanı Kuddusi Mütfoğlu, "Bazı maçlarda hakemler maçın sonucuna tesir etti. Hata elbette olacak" açıklamasını yaparken, aynı saatlerde İstanbul'da toplanan Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Artık sabrımız kalmadı" demişti. Alper Ulusoy'un, Eskişehirspor-Fenerbahçe maçındaki yanlış kararları ise TFF, MHK ve Kulüpler Birliği'ni yeniden karşı karşıya getirdi.Süper Lig'de maç yöneten Elit hakemlerin maç başına 30 bin TL almaları  ise bir başka eleştiri konusu olarak gündeme geldi.

HAKEMLER BİRBİRLERİNİ SEVMİYOR

Yarı-Profesyonellik getirilip, Süper Lig'de maç yöneten hakemlerin aylık 30 bin TL almaları, bir alt kategoride düdük çalan diğer hakemlerin tepkisine yol açtığı da konuşulan bir başka konu. Bu yüzden asistan hakemler, yardımcı hakemler ve orta hakemler arasında keskin bir görüş ayrılığı olduğu kimsenin sorumluluk almadığı için, çalınan düdüklerde bir istikrar sağlanamadığı bir başka gerçek olarak gündeme geliyor.

GERİYE DÖN MARŞ MARŞ

Sürekli hataların tekrar tekrar gelmesi, bunun sonucu ağzı yanan kulübün kaderi ile baş başa kalmasına karşılık, yanlış yapan hakemlerin sadece dinlenme alması da bir başka eleştiri konusu olarak ifade ediliyor. İsminin açıklanmasını istemeyen eski bir FIFA hakemi ve MHK üyesi, "Eğer hata yapan hakemlikten men edilirse, bırakın Türkiye'yi Dünya'da maç yönetecek kimse kalmaz" dedi. 

<< Önceki Haber Demirören küplere bindi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER