Demirtaş: Bizim başımıza gelen MHP ve AKP'ye gelse 50 defa iç savaş çıkardı


Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 13 oy almalarının büyük başarı olduğunu belirterek, "Halkın emeğiyle bu oyu aldık. AKP'nin imkanlarının yarısı bizde olsun en az yüzde 40 oy alırız." dedi. Bizim başımıza gelenlerin çeyreği MHP ve AKP'nin başına gelseydi şu ana kadar 50 defa iç savaş çıkardı diyen Demirtaş, ""Buna rağmen barış ve kardeşlik diyoruz. Niçin barış diyoruz? Üstlerimize saldıran çetelerden mi korktuk? Mafya bozuntularından mı korktuk? Allah'tan başka hiçbir kimseden korkmuyoruz." şeklinde konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Şişli İlçe Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu dayanışma yemeğine katıldı. Yemeğe HDP milletvekilleri Altan Tan, Celal Doğan, Sezai Temelli de katıldı. Gündemle alakalı değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, HDP'nin çok yüksek bir oyla barajı aşacak potansiyele sahip olduğunu belirtti. AKP'nin iktidarı kaybettiğini aktaran Demirtaş, "Biz 2001 seçimlerine parti olarak girebilirdik. Ancak, bağımsız olarak seçime girdik. Maalesef onlara 4 yıl bedava tek başına iktidar olanağı verdik. Bu bizim eksikliğimiz." dedi.

'İKTİDARIN ELİNDE ULUSAL VE YERLİ 600 KANAL VAR'

AKP'nin, HDP'yi ABD, İsrail ve paralel desteği ile suçladığını ifade eden Demirtaş, "HDP, bu yüzden seçime giriyor.' dediler. Biz seçime bu tahrik ortamında girdik. 176 yerde partimize saldırı oldu. Kim bizi hedef gösteriyordu. Cumhurbaşkanı olan kişi. Vatan haini, din düşmanı ve bölücü gibi en hafif tabirle bizi hedef gösterdiler. Bu ortamda seçime girdik. Kendileri devletin bütün olanaklarını ve çaldıkları bu paraları seçim kampanyasına harcadılar. 600 televizyon kanalları var. Ulusal ve yerli. TRT'nin tüm kanalları emrinde çalışıyor. Web siteleri ellerinde. Valiler, emniyet müdürleri, kaymakamlar AKP'ye çalıştı. Karşımızda bir parti değildi. Ahtapot gibi devleti ağına almış bir suç şebekesine karşı yüzde 13 oy aldık. Halkın emeğiyle bu oyu aldık. AKP'nin imkanlarının yarısı bizde olsun en az yüzde 40 oy alırız." diye konuştu.

AKP'nin zorbalıkla, tehditle oy topladığını savunan Demirtaş, "Bu yetmezmiş gibi zorbalığı ve tehdidi biz yapmış gibi iftira kampanyası yürüttüler. İnanamıyorlar. Tekrar seçim hileleri ile AKP'yi tek başına iktidar yapacak bir senaryoyu ortaya koydular. Savaşı başlatmalarının sebebi budur. Cenazeler gelecek ve tek başına iktidar olmak hedefindeler. 1 Kasım seçimlerini yeniden AKP tek başına iktidar olsun diye yapıyorlar. Eğer halkın iradesine saygıları olsaydı bu olmazdı, halen HDP'ye oy verenlere küfürler ediliyor." ifadelerini kullandı.

'BİZİM BAŞIMIZA GELENLER AKP VE MHP'NİN BAŞINA GELSEYDİ İÇ SAVAŞ ÇIKARDI'

"Bizim başımıza gelenlerin çeyreği MHP ve AKP'nin başına gelseydi şu ana kadar 50 defa iç savaş çıkardı." diyen Demirtaş, "Buna rağmen barış ve kardeşlik diyoruz. Niçin barış diyoruz? Üstlerimize saldıran çetelerden mi korktuk? Mafya bozuntularından mı korktuk? Allah'tan başka hiçbir kimseden korkmuyoruz. Birçok şeyi sineye çekiyoruz. Israrlıyız. İnadına barış ve inadına beraber yaşam diyoruz. Bu çok insanı bir duruştur." şeklinde konuştu.

'ÖZEKLİĞİ ESAS ALACAĞIZ'

İktidara gelmeleri durumunda silaha, tanka ve topa harcanan parayı işsize, gence ve emekliye vereceklerini söyleyen Demirtaş şöyle konuştu: "Tek adam sistemini yerinde bırakıp, özerkliği esas alacak bir sistem yapacağız. Tek adam tek yönetimden faşizm çıkar. Ama herkesin kendi kasabasından yönetildiği yerde huzur olur. Yönetimi paylaşmak herkesi rahatlatır. Herkes 'Bu ülke benim ülkem ve devletim' der. Çünkü devlet yurttaşlara eşit yaklaşmıyor. Ayrım yapan bir devlet var." CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş: Bizim başımıza gelen MHP ve AKP'ye gelse 50... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER