Demirtaş'la görüşen Lavrov: IŞİD'le savaşan güçlerle aktif işbirliğine hazırız


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın IŞİD'le mücadele eden gruplarla aktif bir işbirliği yapmaya hazır olduğunu söyledi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmesi öncesinde konuşan Lavrov, HDP'nin Suriye konusundaki değerlendirmelerini de dikkate alacaklarını kaydetti. Demirtaş ise Rusya-Türkiye ilişkilerinin kötüleşmesine karşı olduklarını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Moskova'da Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'nda saat 11.00 (TSİ 10.00) civarında başlayan görüşmenin başında kısa bir değerlendirmeye yapan Lavrov, Rusya'nın IŞİD'e karşı savaşan güçlerle aktif işbirliği yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Lavrov, "Irak ve Suriye Kürtlerinin, IŞİD'den ve elinde silah olan diğer radikal gruplardan gelen tehdide karadan karşı koyanlar arasında olduklarının farkındayız. Onlar Irak ve Suriye orduları ile birlikte hareket ediyorlar, kendi evleri ve kendi topraklarında yaşama hakları için savaşıyorlar." dedi.

Rus Bakan, "Suriye'de Suriye hükümetinin talebiyle terör karşıtı bir operasyona katılmakta olan Rusya, bu tehdide karşı karadan mücadele edenlerle aktif bir işbirliği yapmaya hazırdır." ifadelerini kullandı. Lavrov, "Terörle kararlı bir mücadele arayışında olanların hepsinin imkanlarını bir araya getirmek başlıca öneme sahiptir." diye ekledi.

SURİYE KONUSUNDAKİ GÖRÜŞLERİNİZE ÖNEM VERİYORUZ

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ayrıca Moskova yönetiminin HDP'nin Suriye konusundaki değerlendirmelerini de dikkate alacaklarını kaydetti. Lavrov, Suriye konusunda Demirtaş'a "Değerlendirmelerinizi dikkate almaya hazırız ve buna ilgi gösteriyoruz." dedi. Lavrov, Demirtaş ile Suriye konusunu görüşmeyi planladıklarını aktardı.

Lavrov, Rusya ve Türkiye ilişkilerinin şu an en iyi noktada olmadığını; ama bu durumun Türk halkı için geçerli olmadığını belirtti. Lavrov, Demirtaş'a "Şu an siz de Rusya-Türkiye ilişkilerinin en iyi olmadığı bir dönemde Moskova'dasınız" dedi. Lavrov, "Türk hükümetine karşı tutumumuz, hiçbir şekilde Türk halkına karşı genişlemeyecek." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş'la görüşen Lavrov: IŞİD'le savaşan güçlerle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER