Demirtaş: Rusya ile kriz iki topluma da zarar vermeyecek şekilde ele alınmalı


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Rusya uçağının düşürülmesini doğru bulmadıklarını fakat Türkiye ile Rusya arasındaki krizin iki topluma zarar vermeyecek bir şekilde çözüm yoluna girmesini istediklerini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Selahattin Demirtaş ile görüşmesi sırasında konuşan Demirtaş, "Türkiye-Rusya arasında çok kritik günlerin yaşandığı bir dönemde bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda Ortadoğu genelinde de çok tarihi günler, tarihi sorunlar ve çözüm arayışlarının yaşandığı bir dönem." dedi.

Partisi hakkında bilgi veren Demirtaş, şunları söyledi: "Biz ülkemizde çoğulcu demokrasiyi; bütün kültürlerin, inançların ve kimliklerin bir arada yaşayabileceği özgür bir toplumu birlikte var etmek için mücadele eden bir siyasi partiyiz. Hem ülkemizin içinde toplumsal barış hem de komşularımızla ve bölgede barış içinde yaşamayı büyük bir ilkesel duruşla savunuyoruz. Bu çerçevede Türkiye-Rusya tarihi ilişkilerine çok önem veriyoruz. Bu ilişkinin bu dönemde bir zorluk yaşıyor olmasından da üzüntü duyuyoruz. Doğrusu Türkiye'deki bir muhalefet partisi olarak dış politika anlayışımızda gerilime dayalı veya gerilim üzerinden politika üretmeye dayalı bir çizgiyi benimsemediğimizi hep belirttik."

"Rusya uçağının bu çerçevede düşürülmesini doğru bulmadığımızı ve üzüntümüzü açıkça belirttik ve bu konuda hükümetin tutumunun yanlış olduğunu ifade ettik." diyen Demirtaş, "Devletler arasında sorun yaşanabilir, kriz çıkabilir ama her zaman diplomatik kanalların açık olması ve sorunların diyalogla çözülmesi yolunu benimsedik. Şu saatten itibaren de Türkiye-Rusya arasındaki bu krizin iki topluma da zarar vermeyecek şekilde ele alınması ve krizin halklara zarar vermeyecek bir boyutta çözüme doğru gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'de yaşayan yurttaşların mevcut krizde bir sorumluluğu yok." vurgusunu yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş: Rusya ile kriz iki topluma da zarar vermeyecek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER