Demirtaş'tan çarpıcı sözler

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'daki saldırı ve genel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu

Demirtaş'tan çarpıcı sözler

İşte Demirtaş'ın açıklamaları:

"İlk olarak Diyarbakır mitingindeki katliam bombacısının bütün ilişkilerini alenen kamuoyuna açıklaması lazım. Maden bir zanlı yakaladınız kimdir ismi cismi nedir, kimlerden yardım almıştır. hangi zaafiyeti kullanarak miting alanına bomba sokmuştur bunların açıklanması lazımdır. 

"KATLEDİLEN BİZ, SUÇLANAN DA BİZ"
İkincisi Hüda-Par'a yakın olan dernek başkanını kim katletmiştir. Bütün ilişkileri ile açıklanması lazım ve dün Diyarbakır'da 3 HDP'liyi kim katletmiştir. Bu bağlantılar ortaya çıkmadan, açıklanmadan  AKP yanlısı medyanın manşetten verdiği gibi 'HDP'liler Diyarbakır'da infaza başladı'  deme seviyesizliği ve alçaklığını kimse bize atmaya çalışmasın. Hükümette onlar var, katledilen biz, katliama uğrayan biz, hükümet tarafından suçlanan da biz. Yapamıyorsanız, yürütemiyorsanız bırakın. 

Provokasyonları boşa çıkardık ama bedelleri ağır oldu. Her gün cenaze törenlerimiz var. Cumhurbaşkanı, Başbakan hala sessiz. Zanndersiniz ki bekliyorlar ülke  karışsın, iç savaş çıksın. Ondan sonra bakın AKP'nin kıymetini anlayın. AKP hükümetten düşünce ülke kaosa sürüklendi denilmesini bekliyorlar herhalde . Biz buna izin vermeyeceğiz. Bu ülke AKP'li AKP'siz yolunu yürüyecektir."

“HALK TERCİH YAPTI, HERKES SAYGI DUYMALI”
Şu anda ülkenin bir çok yerinde HDP hedef haline getirilmiş durumda. Halk bir tercihte bulundu. Herkesin saygı duyması lazım. Partimizle ilgili meşruiyet tartışması yapan zavallıdır. Ne kadar da saldırsalar da  HDP duruşunu gösterecek. Biz kurbanlık koyun da değiliz.

“KENDİMİZİ BORÇLU HİSSEDİYORUZ”
Türkiye halklarına kendimizi borçlu hissediyoruz. Kriz, kaos yaratamayacaklar. Bizim olgun duruşumuz olmasaydı bugün ülkede nefes alınamayacak hale gelinecekti.

“BİR TANE BİLE EMANET OY VARSA DEĞERLİDİR”
Biz yüzde 13.02’ye yakın oy aldık. Bunun içinde bir tane bile emanet oy varsa değerlidir. Fakat biz emanet oylarla barajı aşmış değiliz. Güçlü bir tabanımız var. HDP tümüyle emanet oylarla buradadır yaklaşımı doğru olmaz elbette.

HDP ile yan yana gelemeyiz diyenler var. HDP ile yan yana durmak ancak size şeref kazandırır. Bizimle yan yana duranlar şerefli, onurlu duruşumuzdan sahiplenmiş olurlar.
<< Önceki Haber Demirtaş'tan çarpıcı sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER