Deniz Baykal'ın tedavisiyle ilgili son durum

CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi 4'üncü gününde devam ediyor.

SHABER3.COM


Geçtiğimiz Pazartesi günü yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle sabahın erken saatlerinde Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tedaviye alınan CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Beyine giden ana damarlarından birinde tıkanıklık olduğu belirlenen ve 4 günde 3 kez ameliyat edilen Baykal, ilk operasyondan sonraki 72 saatlik kritik dönemi atlattı. Tedavisine uyutularak devam edilen Baykal, bugün saat 08.45'de tomografiye girdi. Tomografi sonuçlarının bir önceki güne göre daha iyi olduğu öğrenilirken, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'in saat 12.45'te doktorlarla değerlendirme toplantısı yaparak tomografi sonuçlarını değerlendireceği ve ardından Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağı ifade edildi.

Bu arada sabah saatlerinden bu yana hastaneye ziyaretler devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hastaneye gelerek Baykal'ın ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra doktorlarından bilgi aldı.

ERKAN İBİŞ: BAYKAL'IN SAĞLIK DURUMUNDA KÖTÜYE GİDİŞ YOK BİZİ UMUTLANDIRACAK OLUMLU BULGULARI ELDE EDİYORUZ 

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Kötüye gidiş yok. Tam aksine bizi umutlandıracak olumlu bulguları elde ediyoruz. Uyutulma işlemi devam ediyor. Beynin kendisini koruması için uyutulma işlemi çok önemli bu devam ediyor devam edecek" dedi. 

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. İbiş, Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin şu ifadeleri kullandı: "72 saatimiz doldu. 72 saat çok önemli ve kritikti. Ödem şiddetli oldu kanama da oldu. Ancak son 24 saattir bu bulgularda herhangi bir ilerleme olmadı tam tersine bir gerileme oldu. Elbette ciddiyetini yine koruyor. Ancak kötüye gidiş yok. Yaşamsal bulguları iyi hepsi kontrol altında. Nörolojik bulgularında iyiye doğru bir dönüş var düne oranla iyi durumda. Tomografi bulguları yine dün ki tomografiye göre daha iyi.  Bunlar da bizim umudumuzu yükselten bizi sevindiren bulgular. 

KÖTÜYE GİDİŞ YOK. TAM AKSİNE BİZİ UMUTLANDIRACAK OLUMLU BULGULARI ELDE EDİYORUZ

Tekrar ediyorum kötüye gidiş yok. Tam aksine bizi umutlandıracak olumlu bulguları elde ediyoruz. Uyutulma işlemi devam ediyor. Beynin kendisini koruması için uyutulma işlemi çok önemli bu devam ediyor devam edecek. Dünyanın ne iyi kliniğindeki uygulamalar aynen burada uygulanıyor hiçbir eksiğimiz yok. Elimizden gelenin ene iyisini yapıyoruz. 

DENİZ BAYKAL BEYİN OĞLU ATAÇ BAYKAL'DA KARAR SÜREÇLERİMİZİN HEPSİNİN İÇERİSİNDE

Deniz Baykal beyin oğlu Ataç Baykal'da karar süreçlerimizin hepsinin içerisinde her toplantımızda burada. Uygulamaların, tedavi çabalarının ne kadar yüksek düzeyde olduğunu biliyor. Nörolojik bulgularında olumlu bulgular var. Kafatasında belli bölüm açılıyor basıncı düşürmek için. İlave tomografi yok yarın yapılabilir. Bilgi kirliliğine itibar etmeyin bizim dışımızda ne tür bir gelişme olursa olumlu veya olumsuz şeffaf bir şekilde sizlerle paylaşıyoruz. "
<< Önceki Haber Deniz Baykal'ın tedavisiyle ilgili son durum Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER