Deniz Öncü, Avrupa şampiyonu oldu

Deniz Öncü, Avrupa şampiyonu oldu

Bulgaristan'da yapılan FIM Avrupa ve Balkan Süpermoto Şampiyonaları'nda 5 sporcu ödül kürsüsüne çıkarken, milli sporcu Deniz Öncü Avrupa şampiyonu oldu.

FIM Avrupa ve Doğu Avrupa Süpermoto Şampiyonaları Bulgaristan'ın Pleven şehrinde yapıldı. Avrupa Süpermoto Şampiyonası'nın son ayağında SM85 sınıfında 13 yaşındaki Deniz Öncü iki etaplık yarışta rakiplerini geride bırakıp, Avrupa şampiyonluğunu elde etti. İkizi Can Öncü ise damalı bayrağı ikinci sırada görerek Avrupa ikinciliğine uzandı. Bu sınıfta yarışan Ata Kahvecioğlu ise beşinci sırada kaldı.

SM3 sınıfında sezon boyunca büyük mücadele veren Mücahit Talha Zengin yarışta üçüncü olmasına rağmen 2015 sezonunu Avrupa ikincisi olarak tamamladı. Bu sınıfta Bulgar rakiplerini geride bırakan Asrın Rodi Pak 4. Ayak yarışını kazanarak ödül kürsüsünün birincilik basamağına çıktı. Diğer sporcu Muhammed Hamza Zengin ise altıncılıkla yetindi.

Balkan Şampiyonası'nın SM65 sınıfında Ares Stefan Bengiç ikinci olarak ilk kez Balkan ikinciliğini elde etti. Türkiye takımlar sıralamasında da ikinci oldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Deniz Öncü, Avrupa şampiyonu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER