Denizli Canlı Hayvan Mezat Salonu'nda ilk hayvan satıldı


Denizli Ticaret Borsası (DTB) Hayvan Pazarı bünyesinde kurulan Canlı Hayvan Mezat Salonu faaliyete geçerek ilk müzayedesini yaptı. Müzaye yöneticiliğini Veteriner Hekim İsmail Hıçkıran'ın yaptığı mezat açılış törenine DTB ve Hayvan Pazarı Başkanı İbrahim Tefenlili, Belediye Meclis Üyesi Halil Pekdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vekili Nejdet Demir, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Atmaca, özel sektör temsilcileri ve yetiştiriciler katıldı.

DTO Başkanı Tefenlili, mezat salonuyla bir yeniliği daha hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Bölgenin önemli hayvan pazarlarından olan Denizli olarak bu durumu devam ettirmek istiyorsak, bütün kurumlarımızla öncü olmak durumundayız. Bunun bilincindeyiz. Bu uygulamamız da bunun göstergesidir." dedi. Müdür Vekili Demir ise borsada canlı büyükbaş ve küçükbaş hayvanların değer bulduğunu, alıcı ve satıcının biraraya getirildiğini ifade etti. Demir, "Hayvan sevkiyatlarının kontrol altına alınmakta ve hayvanın sağlıklı bir şekilde satılmasına vesile olmaktadır. Ayrıca kayıtdışı ekonomi de ortadan kalkmaktadır. Biz il müdürlüğü olarak hayvancılık sektörüne daima desteğimizi vereceğiz." diye konuştu.

Ardından ilk gong çaldı. Toplam 15 hayvan, satış için müzayedeye katıldı. 24 alıcının katıldığı mezata ilgi büyük oldu. Rekabetin yaşandığı açık arttırmada en büyük ilgiyi, Akköy Gölemez'den katılan Ali Çelik'in sahibi olduğu 545 kiloluk simental cinsi dana gördü. CİHAN
<< Önceki Haber Denizli Canlı Hayvan Mezat Salonu'nda ilk hayvan satıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER