Deplasmanda Porto'ya gole boğan Liverpool, Barça'nın rakibi oldu

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final'inde 2-0'ın rövanşında Porto ile Liverpool, Estadio do Dragao'da karşı karşıya geldi. Liverpool ilk maçta Porto'yu 2-0 yenere avantajı yakalamıştı. İngiliz ekibi deplasmanda olmasına rağmen rakibine özellikle 2. yarıda şans tanımadı ve sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrılarak adını yarı finale yazdırdı. Jürgen Klopp'un öğrencileri yarı finalde Messi'li Barcelona'nın rakibi oldu.

SHABER3.COM

Porto ile Liverpool Şampiyonlar Ligi çeyrek final ikinci maçında tur için sahaya çıktı. İlk maçı 2-0 kazanan Liverpool skorun verdiği rahatlıkla maça çıkan taraf oldu. Galatasaray'ın bulunduğu Şampiyonlar Ligi D Grubu'nu 16 puanla lider tamamlayan Porto, son 16 turunda ise Roma'yı eleyerek adını çeyrek finale yazdırmıştı.

Maçtan dakikalar

Maçın 28. dakikasında İngiliz ekibi Sadio Mane'nin golü ile 1-0 öne geçti. Hakem Danny Makkelie, pozisyon en başta ofsayt olduğunu düşündü. VAR uygulaması sonrası gol kararı çıktı ve Liverpool maçta 1-0 öne geçmeyi başardı.

İlk yarıda Portekiz ekibi Liverpool'u şut yapmuruna tuttu. Ancak topu filelerle buluşturmayı başaramadı. Liverpool ise daha rahat bir oyun sergileyerek rakibini geride karşılamayı tercih etti.

Hakem ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı ve ekipler soyunma odasının yolunu tuttular. Devre arasında Klopp'un öğrencileri 1-0'ın verdiği moralle gitti.

Maçın 2. yarısında Firmino'nun da oyuna dahil olması ile oyunu daha fazla kontrol eden Liverpool sahadaydı. Geçtiğimiz sezonun gerisinde olmasına rağmen son haftalarda yeniden form tutan Mısır'lı yıldız futbolcu Salah 65. dakikada sahneye çıktı ve skoru Liverpool adına 2-0'a getirdi.

Porto pes etmedi

Porto erken pes etmedi ve 69. dakikada kullanılan korner atışında topa iyi yükselen Militao farkı 1'e indiren golü kaydetmeyi başardı.

Firmino fişi çekti

77. dakikada Liverpool tekrar skorboard'u değiştirmeyi başardı ve oyuna 2. yarıda dahil olan Firmino skoru 3-1'e getirdi.

İngiliz ekibi skorun da getimiş olduğu rahatlıkla oyunu Portekiz ekibinin yarı sahasına yıktı. 84. dakikada savunmanın generali Van Dijk bu kez sahneye çıktı ve skoru 4-2'e getiren golü kaydetti.

İngiliz ekibi deplasmanda olmasına rağmen rakibine özellikle 2. yarıda şans tanımadı ve sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrılarak adını yarı finale yazdırdı. Jürgen Klopp'un öğrencileri yarı finalde Messi'li Barcelona'nın konuğu oldu.

Maçın 11'leri

Porto: Casillas, Militao, Felipe, Pepe, Alex Telles, Corona, Danilo, Herrera, Brahimi, Otavio, Marega

Liverpool: Alisson, Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Milner, Wijnaldum, Salah, Mane, Origi
<< Önceki Haber Deplasmanda Porto'ya gole boğan Liverpool, Barça'nın... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER