Derbide kardeş payı; Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 2

Galatasaray'ın gollerini Eren Derdiyok ve Bruma, Beşiktaş'ın gollerini ise Marcelo ve Cenk Tosun attı

samanyoluhaber.com

Spor Toto Süper Lig'de 2016/2017 sezonunun ilk derbisi Beşiktaş ve Galatasaray arasında oynandı. İki namağlup takımın mücadelesinde 5 sezon sonra ilk kez konuk takımın taraftarı da yer aldı. Galatasaray, 8'inci dakikada Eren Derdiyok'un, 44'üncü dakikada da Bruma'nın attığı golle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Beşiktaş ise 73'üncü dakikada Marcelo ve 78'inci dakikada Cenk Tosun'un attığı gollerle skoru 2-2'ye getirdi. Derbinin son anlarında her iki taraf da net pozisyonlardan faydalanamayınca müsabaka 2-2 bitti.

Maça etkili başlayan ekip Beşiktaş olsa da golü bulan Galatasaray oldu. Dakika 8'de Wesley Sneijder'in kullandığı köşe vuruşunda Selçuk İnan kafayı vurdu, direkten dönen top Eren Derdiyok'un önüne düştü. Kale önünde topla buluşan Derdiyok'un attığı golle sarı-kırmızılı takım 1-0 öne geçti. Dakika 44'te ise Bruma, orta sahada tüm defansı geçip Fabri'nin sağından topu filelerle buluşturdu. İlk yarı 2-0 sona erdi.
İkinci yarı ise Beşiktaş'ın üstünlüğüyle başladı. Mücadeleyi Galatasaray yarı alanına yıkan Beşiktaş, 73'üncü dakikada farkı 1'e indirdi. Sağ taraftan Ricardo Quaresma'nın kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Marcelo fileleri havalandırdı. Maçın 78. dakikasında Beşiktaş yeniden atağa geçerek skora denge getirdi. Dusko Tosic'in soldan açtığı ortaya iyi yükselen Cenk Tosun'un golüyle skor 2-2'de eşitlendi. Derbide kazanan çıkmadı.

Ntvspor yorumcusu Rıdvan Dilmen 2-2 biten derbi sonucuyla ilgili olarak "İki takım da antrenörüne rağmen 1 puan aldı" yorumunu yaptı. Dilmen "Galatasaray pas yapmıyor, Bruma kaybolmaya başladı. Selçuk İnan'ın ayağına top değmedi. Sakatlandı zannettim. Beşiktaş, çok önemli Şampiyonlar Ligi maçı dışında bir kere ofansif oynamak zorunda. İlk yarıda baktık gol pozisyonu yok denecek kadar az" ifadelerini kullandı.

Skoru eşitleyen Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun ise maç sonrası yaptığı açıklamada "İlk devre bize yakışmayan bir oyun oynadık" dedi. Tosun, "Devre arasında hocamız, maçı çevirebileceğimizi, kendimize inanmamız gerektiğini söyledi ve bu da işe yaradı" ifadesini kullandı.

Teknik direktörler ne dedi?

Maçın sonucundan ziyade maçın hikâyesine bakılması gerektiğini savunan Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink "İlk yarıda futbolcularımız ne dediysek uydular. 2. yarıda 2-0 önde olmanın avantajı vardı, kompakt durmamız gerekiyordu. Maçın sonucundan ziyade, maçın hikayesine bakmamız gerekiyor. Deplasmanda Beşiktaş ile oynuyorsunuz, beraberlik çok üzücü değil" diye konuştu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise oynanan oyunun doğru olduğunu vurguladı. Güneş basın mensuplarının "Kadro yaparken zorlandınız mı?" sorusunu "Kadro yaparken niye zorlanayım ya? 11'im var, 18'im var. Soru sorun cevap vereyim, siz hesap soruyorsunuz" diye yanıtladı.

Güneş'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Benim fikrime göre oynadığımız oyun gayet doğruydu. Sizin anlayışınızı bilemem. Bir tek Oğuzhan'a bağlamayı doğru bulmuyorum. Bu tip oyunda gol yemememiz lazımdı. Hakemle ilgili konuşmak istemiyorum. Daha önce Karabük ve Bursa maçında söylemiştim. osic ile ilgili hiçbir şey söyleyemeyeğim, bütün oyuncular ellerinden geleni yaptı. Hataları da var, doğruları da"

"Kadro yaparken niye zorlanayım ya? 11'im var, 18'im var. Soru sorun cevap vereyim, siz hesap soruyorsunuz"

"Rakip her şeyi yapabilir, biz de yapabiliriz, karar verecek olan hakemdir, hakem bilir. Galatasaray ilk yarıda üstün oynadığından 2 gol atmadı, bizim hatamızdan attı"
<< Önceki Haber Derbide kardeş payı; Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 2 Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER