Dershane kapatan valiye şok!

Ankara 11. İdare Mahkemesi, Ankara Valiliği'nin 29 Aralık'ta Kızılcahamam ilçesindeki bir dershaneyi kapatması üzerine açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Dershane kapatan valiye şok!

Dershanelerin kapatılması için çıkarılan kanun Anayasa Mahkemesi'nden dönmüştü. Bunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapatma için hazırlanan yönetmelik ve genelge hakkında ise Danıştay 8. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ancak yargı kararlarına rağmen bazı illerde valilikler hukuksuz şekilde dershaneleri kapatmaya başladı. Ankara Valiliği de 29 Aralık 2015'te Kızılcahamam'daki bir özel dershanenin ruhsatını iptal etti. Bu kapsamda dershanede görev yapan öğretmenler ile diğer çalışanların istifa dilekçelerinin alınmasını, dershane dosyaları, dershane mührü ile tüm belgelerin kendilerine gönderilmesini talep etti.

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURDU!

Valiliğin kararı üzerine, İdare Mahkemesi'ne dava açan dershane yöneticileri, ruhsat iptali kararının kaldırılmasını istedi. Mahkeme sonuçlanana kadar geçecek sürede, büyük miktarda zararın ortaya çıkacağı belirtilerek yürütmeyi durdurma kararı talep edildi. Davayı değerlendiren Ankara 11. İdare Mahkemesi, ilk olarak yürütmeyi durdurma talebini görüştü. Mahkeme, dava konusu işlemin niteliği gereği, uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek bir işlem olması sebebiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi. Davalı tarafa ise savunma için 10 günlük süre tanındı. Valiliğin iddialara karşı savunma yapması ya da süresi içinde savunma yapmaması durumunda yürütmeyi durdurma kararı tekrar görüşülerek, bu konuda yeni bir karar verilecek. Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı, diğer illerdeki kapatma kararları için de emsal olacak.
<< Önceki Haber Dershane kapatan valiye şok! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER